Статистика telegram каналу - @konservatsiyasolinna87

Логотип телеграм спільноти - КОНСЕРВАЦІЯ ТА СОЛІННЯ 2024-08-27

КОНСЕРВАЦІЯ ТА СОЛІННЯ

Кількість підписників:
954
Фото:
129 
Відео:
13 
Посилання:
105 
Категорія:
Їжа та кулінарія
Опис:
Тут зібрані рецепти найкращих заготовок — від улюблених смаків дитинства до сучасних кулінарних шедеврів. Підписуйся швидше, чекаю на тебе. Запросити друзів 👇 https://t.me/konservatsiyasolinna87

Кількість підписників

Середній перегляд на повідомлення

Історія змін лого

Одине з зображень історіі логотипів цієї спільноти
2024-11-04
Одине з зображень історіі логотипів цієї спільноти
2024-10-28
Одине з зображень історіі логотипів цієї спільноти
2024-10-21
Одине з зображень історіі логотипів цієї спільноти
2024-10-13
Одине з зображень історіі логотипів цієї спільноти
2024-08-27

Історія змін назви

КОНСЕРВАЦІЯ ТА СОЛІННЯ
2024-10-13
Консервація та соління 🇺🇦
2024-08-27

Історія зміни типу аккаунта

Поки що змін не зафіксовано

Історія зміни статуса

Офіційно не підтверджена
2024-08-27

Стіна канала Консервація та соління 🇺🇦 - @konservatsiyasolinna87

Пелюстка – хрумка закуска з грузинським колоритом
Інгредієнти:
- Білокачанна капуста – 3 кг
- Морква – 3-4 шт.
- Буряк – 1-2 шт.
- Часник – 2 голівки
- Кріп – 1 пучок
Для маринаду:
- Вода – 1,5 л
- Оцет 9% – 200 мл
- Сіль – 2 ст. л. з гіркою
- Цукор – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Чорний перець горошком – 10 шт.
Рецепт:
1. Буряк нарізати пластинами, викласти на дно каструлі.
2. Капусту розділити на 6-8 частин, укласти поверх буряка.
3. Додати натерту моркву, часник і кріп.
4. Для маринаду в киплячу воду додати спеції, сіль, цукор, прокип'ятити, влити оцет.
5. Залити капусту гарячим маринадом, накрити та залишити під вантажем на 3 доби при кімнатній температурі.
6. Після цього зберігати у холодному місці.
Готово! Смачного!
👉 КОНСЕРВАЦІЯ ТА СОЛІННЯ
Зображення до поточного посту у каналі "Консервація та соління 🇺🇦" - @konservatsiyasolinna87
163
24-11-05 07:30
Гостра маринована капуста🥬
Інгредієнти:
- Білокачанна капуста – 1 кг
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Болгарський перець – 1-2 шт.
- Гострий перець – за смаком
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 250 г
- Олія – 150 мл
- Оцет 9% – 200 мл
- Вода – 1 л
- Петрушка – для прикраси
Приготування:
1. Нашинкувати капусту, моркву нарізати соломкою, перець подрібнити, часник видавити.
2. Змішати овочі, пом'яти руками до соку.
3. Приготувати маринад: у воді розчинити сіль, цукор, додати олію та закип’ятити. Зняти з вогню, додати оцет.
4. Залити капусту киплячим маринадом, остудити та поставити в холодильник.
Наступного дня капуста готова до столу!
👉 КОНСЕРВАЦІЯ ТА СОЛІННЯ
Зображення до поточного посту у каналі "Консервація та соління 🇺🇦" - @konservatsiyasolinna87
282
24-11-04 07:30
Бурякова ікра з помідорами та часником
Ідеальний варіант для гарніру чи закуски!
Інгредієнти:
- Буряк — 500 г
- Помідори — 2-3 шт.
- Цибуля — 2 шт.
- Часник — 3 зубки
- Олія — 3 ст. л.
- Лимонна кислота — 0,25 ч. л. або лимон — 1 шт.
- Сіль — 1 ч. л.
- Цукор — 1 ст. л.
Приготування:
1. Буряк відварити, подрібнити.
2. Цибулю обсмажити до прозорості.
3. Змішати буряк та цибулю, ще раз подрібнити.
4. Помідори обсмажити.
5. Додати часник із сіллю та цукром, лимонний сік.
6. Змішати всі інгредієнти, тушкувати 15 хвилин.
7. Розкласти гарячу ікру в стерилізовані банки.
Смачного!
👉 КОНСЕРВАЦІЯ ТА СОЛІННЯ
Зображення до поточного посту у каналі "Консервація та соління 🇺🇦" - @konservatsiyasolinna87
335
24-11-03 07:30
Солоні помідори з зеленим базиліком.
Для приготування страви потрібно:
помідори - 2 кг;
листя чорної смородини - 3 шт;
кріп (парасольки) - 2 шт;
гілочки базиліка (зеленого) - 5-8 шт;
листя хрону - 2 шт;
сіль кухонна не йодована - 40 г;
часник - 3 зубки;
перець чорний горошком - 10 шт.;
лист лавровий - 3 шт.;
вода - 1 л.
Перед засолкою помідори, зелень, листя хрону, базилік необхідно ретельно помити. На помідорах проколоти шкірку в області плодоніжки. З зубчиків часнику зняти лушпиння.
Банки, в яких будуть соління, ретельно вимити і просушити. На дно банок кладемо спеції, дрібно нарізані зелень і часник, потім укладаємо помідори, час від часу злегка струшуючи банку для більш раціонального заповнення. Заповнені банки залити розсолом.
Для приготування розсолу необхідно просто розчинити сіль в зазначеній кількості води. Банки закриваємо капроновими кришками і прибираємо в прохолодне місце.
Приблизно через місяць можна знімати пробу!
👉 КОНСЕРВАЦІЯ ТА СОЛІННЯ
Зображення до поточного посту у каналі "Консервація та соління 🇺🇦" - @konservatsiyasolinna87
636
24-10-28 12:01

ДОМАШНИЙ ПАШТЕТ
Інгредієнти:
- Куряча печінка - 400 г
- Куряче філе - 200 г
- Вершкове масло - 100 г
- Морква – 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 1 часточка
- лавровий лист - 1 шт.
- Сіль, чорний перець - за смаком
- Молоко – 50 мл
Приготування:
У підсоленій воді відварити філе з лавровим листочком.
На сковороді згасити печінку із зубчиком часнику, за 3 хвилини до готовності вилити в печінку молоко, нехай доробляється в ньому.
Поперчити та посолити печінку.
Обсмажити натерту на великій тертці моркву з цибулею на сковороді, до готовності.
Дрібно порізати готове філе, печінку і викласти в блендер (можна пропустити все через м'ясорубку, якщо немає блендера), так само туди покласти моркву з цибулею та олію і все це ретельно змішати.
Якщо паштет буде занадто крутим і важко перемелюється в блендері, то можна додати 4-5 ст. л. молока.
👉 КОНСЕРВАЦІЯ ТА СОЛІННЯ

Зображення до поточного посту у каналі "Консервація та соління 🇺🇦" - @konservatsiyasolinna87
615
24-10-26 07:01
Лечо з рисом на зиму
Лечо з рисом, відоме як "сніданок туриста", — це смачна і поживна заготівля. Страва поєднує рис із соковитими помідорами, болгарським перцем, цибулею та морквою, утворюючи збалансований смак.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Болгарський перець — 500 г
- Помідори — 500 г
- Цибуля — 160 г
- Морква — 170 г
- Часник — 3 зубчики
- Рис круглий — 100 г
- Олія — 50 мл
- Оцет (9%) — 30 мл
- Цукор — 30 г
- Сіль — 10 г
- Паприка — 0,25 ч. ложки
- Чорний перець — 0,25 ч. ложки
Приготування:
1. Наріжте перець смужками, цибулю кубиками, а моркву натріть на тертці.
2. У каструлі з олією обсмажте цибулю, перець і моркву.
3. Подрібніть помідори до пюре й додайте до овочів.
Додайте промитий рис, цукор, сіль, перець і паприку.
4. Тушкуйте 30-40 хвилин до готовності рису.
5. Додайте часник і оцет, готуйте ще 5 хвилин.
6. Перекладіть гаряче лечо в стерильні банки, щільно закрийте та залиште до охолодження.
Смачного!
👉 КОНСЕРВАЦІЯ ТА СОЛІННЯ
Зображення до поточного посту у каналі "Консервація та соління 🇺🇦" - @konservatsiyasolinna87
616
24-10-25 07:01
Кабачки-гриль на зиму👍
Інгредієнти:
Кабачки — 1 кг
Приготування:
1. Кабачки помити та порізати тонкими пластинками.
2. Підсмажити їх на сковороді-гриль без олії.
3. Викласти в один шар на дошку та заморозити на 30 хвилин.
4. Перекласти у пакет і заморозити наступну партію.
Зберігання:
Зберігати у морозилці. Перед вживанням розморозити, приправити сіллю, часником, зеленню і полити оливковою олією.
Смачного!
👉 КОНСЕРВАЦІЯ ТА СОЛІННЯ
Зображення до поточного посту у каналі "Консервація та соління 🇺🇦" - @konservatsiyasolinna87
555
24-10-24 06:38

Салат зі шпротами, картоплею, морквою та маринованими огірками – відмінне рішення для святкового столу. Його насичений смак та поєднання інгредієнтів роблять страву ситною та яскравою.
Інгредієнти:
- Шпроти – 320 г
- Картопля – 520 г
- Огірки мариновані – 425 г
- Морква – 200 г
- Цибуля – 260 г
- Яйця – 7 шт.
- Майонез – 160 г
- Олія – 50 мл
- Зелень – 20 г
- Сіль, перець за смаком
Приготування:
1. Відваріть картоплю та яйця.
2. Обсмажте цибулю з морквою.
3. Накладайте картопля, шпроти, огірки, овочеву суміш і яйця. Кожен шар змащуйте майонезом.
4. Охолодіть 2 години та прикрасьте зеленню.
Приємного апетиту!
👉 КОНСЕРВАЦІЯ ТА СОЛІННЯ

Зображення до поточного посту у каналі "Консервація та соління 🇺🇦" - @konservatsiyasolinna87
588
24-10-23 07:01
📌 Найсмачніша кабачкова липа на зиму
Закриваємо на зиму
Інгредієнти:
▫️1,8 кг кабачків;
▫️0,5 кг лука;
▫️0,4 кг моркування.
▫️5 часток часнику;
▫️соль;
▫️1 ст. л. цукера;
▫️1 ст. л. оцту;
▫️2 ст. л. томатної пасти;
▫️масло рослинне.
Πпокроковий рецепт:
👉 Ηаpeзать цибулю з морквою.
У сковорідку влити не дуже багато олії, висипати спочатку лік, смажити до прозорості.
Тому морквину. Теж трохи обсмажити.
👉 Πересипати овочі в каструлю.
Розрізати кабачки.
👉 Додати в сковороду ще олії, висипати третину кабачків, обсмажити, перекласти в загальну каструлю. Відновити ще два рази.
👉 Змішати пасту і 100 мл води, вилити сік до овочів, трохи присолити, накрити кришкою і гасити 30 хвилин.
Подрібнити блендером, ввести салат, часник, прокип'ятити.
👉 Заправити оцтом, швидко розмішати і розкласти киплячу ікру в банки, закатати.
👉 КОНСЕРВАЦІЯ ТА СОЛІННЯ
Зображення до поточного посту у каналі "Консервація та соління 🇺🇦" - @konservatsiyasolinna87
638
24-10-22 07:01
🥕 Як відбувається зберігання моркви у піску?
Це чи не найцікавіший, найпопулярніший і досить ефективний спосіб, як зберегти моркву.
Про нього постійно запитують, тому він вартий окремої уваги.
Головна перевага піску в тому, що він підтримує стабільну температуру та перешкоджає розвитку характерних для коренеплодів хвороб.
Все що вам потрібно: ящики, глинистий пісок та вода. Важливо!
Беріть саме глинистий, а не річковий.
Його слід поступово зволожити (на 1 відро піску йде приблизно 1 літр води).
Далі морква і пісок викладаються шарами (приблизно 3-5 см), як у випадку з тирсою.
Виходить такий собі тортик, що гарантує підвищену захищеність продукту і значно продовжує збереження коренеплодів.
Як альтернатива - можна застосовувати сухий пісок та брати звичайні відра, замість ящиків.
👉 КОНСЕРВАЦІЯ ТА СОЛІННЯ
Зображення до поточного посту у каналі "Консервація та соління 🇺🇦" - @konservatsiyasolinna87
606
24-10-21 07:01