Повідомлення telegram каналу - @ukr_pravda

Логотип телеграм спільноти - УП. Кляті питання 2021-05-18

УП. Кляті питання

Кількість підписників:
22624
Фото:
101 
Відео:
Посилання:
3690 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційний канал інтернет-видання "Українська правда" Співпраця та зворотній зв'язок: @fedor_vasilievich Реклама: https://telegra.ph/Reklama-na-UP-Klyat%D1%96-pitannya-11-24 Чат каналу: https://t.me/ukr_pravda_chat Поставити питання: @UkrPravdaQuestionsBot

Канал УП. Кляті питання - @ukr_pravda - №4010

Що нам розповів нардеп від "Голосу" та полковник СБУ Роман Костенко?

Ми розпитали Романа Костенка, який нещодавно їздив у закордонне відрядження в Курську область, про те, що там відбувається, і чи плануються найближчим часом ще якісь робочі поїздки. Повний текст інтервʼю – за посиланням, а ось ключове:
Про курський прорив: Курська кампанія – це приклад асиметричних дій. Якби ми зараз ці війська просто відправили туди, де йдуть тяжкі бої, то вони, по факту, там вели б симетричні дії. На перспективу будемо дивитися, як це буде продовжуватись і чи вдасться відтягнути російські війська від важливих напрямків. Але ми вже бачимо, що у противника є проблеми з їхніми збройними силами, з їхніми резервами.
Про мету рейду: У нас можуть бути плани і далі Курська. Але буде питання, наскільки ми зможемо це зробити, наскільки ворог дасть нам це зробити. Тому що станом на зараз знаю, що ворог підтягує війська. І вони вже починають застосовувати артилерію, КАБи, "Ланцети". Тому далі буде все складніше і складніше просуватись.
Про те, чи знали росіяни про можливу атаку: Їхні воєнкори кричать про те, що вони бачили, яке було накопичення військ. Але ми бачимо наслідки і бачимо багато полонених із РФ. Те, що там стояли строковики на кордоні, говорить про те, що наше командування досягло раптовості. На війні – це один із основних факторів, якого майже неможливо досягнути зараз через технічні засоби. Тому ми бачимо майстерність нашого командування в цій операції.
Про Покровський, Торецький напрямки: На даний момент у нас немає інформації про те, що противник перекинув резерви і у нас стало краще. Але ще раз: противник не знає, чи буде продовжувати наступ, тому що ніхто не знає, коли зупиниться наш рейд у Курській області, які у нас резерви і як ми будемо продовжувати. Противник зараз намагається якось реагувати за допомогою технічних засобів, в тому числі авіації, і шукає резерви. Де він їх буде брати? Ну подивимось.
Про стратегічні плани РФ: Із тих всіх завдань, які вони собі ставили на початку вторгнення, і які в них залишились на даний момент на реалізації – це Донецька, Луганська область. Також вони хочуть зберегти цей сухопутний коридор, хочуть зберегти Крим. І моя точка зору, що наступна історія – це південь України. Вони однозначно будуть намагатися захопити Миколаївську та Одеську область. Це може бути як і через рік, так і через 10 років.
Про перемовини: Якщо з Росією і розмовляти, то тільки тоді, коли ініціатива буде за нами, вони зазнають великих втрат, будуть задавлені санкціями. І я думаю, що наше політичне керівництво має це розуміти. Зараз у цій ситуації розмовляти з Росією – це йти на поступки і переносити війну на трошки далі, але з іншими наслідками.
5000
24-08-14 09:06