Повідомлення telegram каналу - @ukr_pravda

Логотип телеграм спільноти - УП. Кляті питання 2021-05-18

УП. Кляті питання

Кількість підписників:
22624
Фото:
101 
Відео:
Посилання:
3690 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційний канал інтернет-видання "Українська правда" Співпраця та зворотній зв'язок: @fedor_vasilievich Реклама: https://telegra.ph/Reklama-na-UP-Klyat%D1%96-pitannya-11-24 Чат каналу: https://t.me/ukr_pravda_chat Поставити питання: @UkrPravdaQuestionsBot

Канал УП. Кляті питання - @ukr_pravda - №4008

Що нам розповів глава ОП Андрій Єрмак?

Складно знайти посадовця, який мав би більш суперечливий імідж, ніж керівник ОП Андрій Єрмак. Контакти з Білим домом, "саміти миру", президентські переговори – це лише частина тем, де його роль де-факто є ключовою. І це – перше велике інтерв’ю Андрія Єрмака, присвячене виключно тематиці зовнішньої політики. Радимо почитати або подивитися повну версію розмови, а ось коротко:
Про те, чому керівник ОП так багато займається зовнішньою політикою: У багатьох країнах, наприклад у США, президенти делегують дуже багато питань радникам. Ніхто ж не буде сперечатися, що головним дипломатом країни є саме президент Володимир Зеленський. Тому я, як керівник ОП, виконуючи доручення президента, цим опікуюся. У цьому сенсі я працюю як радник з нацбезпеки – як колега Джейк Салліван з США, Єнс Пльотнер з Німеччини тощо.
Про розмову Зеленського і Трампа: Ви знаєте, нещодавно відбулася телефонна розмова Зеленського і Трампа. Вона була дуже тепла. І президент мав можливість розповісти Трампу про те, що відбувається в Україні, про цю війну. І мені здається, він з великою увагою це слухав. Ця розмова продемонструвала добрі стосунки і велику повагу, яку має Трамп до України, до нашого президента.
Про вибори в США: Це справа американського народу. Але нам дуже важливо, щоб обидва штаби, обидва кандидати, люди навколо них чітко розуміли, що відбувається в Україні. І дуже важливо, щоб в обох кандидатів дійсно був план української перемоги і була стратегія, підкреслю, саме перемоги.
Про можливу участь Росії у другому Саміті миру: Дійсно, можлива участь у другому Саміті миру представника Росії, якому може бути переданий оцей план. Але це не означає початку перемовин з Росією. Ні, не про це йдеться! Ми хочемо, щоб навіть ось така зустріч, на якій можна передати цей план, відбувалася не у форматі Україна-Росія, а за присутності всіх країн, які підтримали наш план.
Про те, чи готова Україна до територіальних поступок: Будь-який заморожений конфлікт, будь-яке невирішене або несправедливо вирішене питання завжди є ризиком вибуху в майбутньому. Я вважаю, що план президента Зеленського сам по собі є безкомпромісним. Ми не готові до компромісів у тому, що стосується незалежності України, територіальної цілісності, суверенітету.
5500
24-08-13 09:12