Повідомлення telegram каналу - @ukr_pravda

Логотип телеграм спільноти - УП. Кляті питання 2021-05-18

УП. Кляті питання

Кількість підписників:
22624
Фото:
101 
Відео:
Посилання:
3690 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційний канал інтернет-видання "Українська правда" Співпраця та зворотній зв'язок: @fedor_vasilievich Реклама: https://telegra.ph/Reklama-na-UP-Klyat%D1%96-pitannya-11-24 Чат каналу: https://t.me/ukr_pravda_chat Поставити питання: @UkrPravdaQuestionsBot

Канал УП. Кляті питання - @ukr_pravda - №4003

Хто такий Тім Волз, кандидат демократів у віцепрезиденти США?

Кандидатом у віцепрезиденти від демократів став колишній конгресмен та нинішній губернатор Міннесоти Тім Волз. Абсолютна більшість українців не знають про Волза геть нічого. Та що там – навіть американська аудиторія поза межами його штату донедавна мало що знала про Волза. Тож що це призначення означатиме для України? Розповідаємо:
1. Перший твіт Волза про Україну, написаний за 13 годин після початку вторгнення, містив лише типові "політично обов’язкові" заяви. Та схоже, що надалі керівник Міннесоти справді перейнявся підтримкою України.
2. Його штат одним із перших обірвав усі економічні зв’язки з державою-агресором. Ще 4 березня 2022 року губернатор підписав указ, яким заборонив держустановам Міннесоти здійснювати будь-які бізнес-операції з російськими структурами, та ініціював законодавчі зміни, які розірвали чинні контракти. Посол України у США Оксана Маркарова каже, що тоді зверталася до всіх губернаторів із таким закликом, і Волз відгукнувся одним із перших.
3. У 2024 році Тім Волз очолив Асоціацію губернаторів-демократів, і саме він був залучений до організації особистої зустрічі Зеленського з губернаторами штатів США. Крім того, пліч-о-пліч з послом України Оксаною Маркаровою вони зустрічалися з Фермерським бюро і, фактично, переконували присутніх у тому, наскільки важливим для національних інтересів США є перемога України.
4. Публічна активність та заяви Волза – які не припиняються і зараз, коли українське питання йде з порядку денного у США – доводить, що він лишається прихильним до нашої держави. А 22 лютого 2024 року, напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення, губернатор Тім Волз та очільник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус віддалено підписали меморандум про співпрацю між Міннесотою та Чернігівщиною. 
5. Вибір Волза має також стратегічне значення для кампанії демократів. Його політику схвально оцінює ліве крило Демократичної партії. Між тим, губернатор Міннесоти вміє спілкуватися саме з тим електоратом, на який націлюється його опонент – напарник Трампа Джей Ді Венс – на виборців так званого Середнього Заходу, де переважає білий середній клас.
5400
24-08-07 07:41