Повідомлення telegram каналу - @ukr_pravda

Логотип телеграм спільноти - УП. Кляті питання 2021-05-18

УП. Кляті питання

Кількість підписників:
22603
Фото:
101 
Відео:
Посилання:
3690 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційний канал інтернет-видання "Українська правда" Співпраця та зворотній зв'язок: @fedor_vasilievich Реклама: https://telegra.ph/Reklama-na-UP-Klyat%D1%96-pitannya-11-24 Чат каналу: https://t.me/ukr_pravda_chat Поставити питання: @UkrPravdaQuestionsBot

Канал УП. Кляті питання - @ukr_pravda - №3801

Що собою являє Чорноморський флот Росії та що від нього чекати?
УП розібралася, яким нині є Чорноморський флот РФ, що з 24 лютого 2022 року пройшов шлях від бравурного лякання українських прикордонників на Зміїному, до потоплення флагмана "Москва", ударів по бухтах дислокації та постійних атак з боку українських безпілотників:
1. Станом на 24 лютого 2022 року Чорноморський флот РФ нараховував 74 бойові кораблі. За даними українського Генштабу, наразі число втрат кораблів та катерів ЧФ РФ складає 18 одиниць. Втім, не всі ці втрати росіян є безповоротними. Деякі з підбитих суден вони підняли, наприклад "Адмірал Макаров".
2. Загалом в Чорному морі зосереджено до 50 російських бойових одиниць, але серед них є ті, які перебувають на доковому ремонті. По місцях базування, якщо брати з катерами різного класу, нараховується до 80 бойових одиниць в Азово-Чорноморській акваторії. Плюс до 20 одиниць прикордонників, морської охорони ФСБ РФ.
3. Третина з бойових кораблів розташовані в Новоросійську, дві третини стоять у Севастополі. Найнебезпечнішими з них наразі є носії ракет "Калібр" – це 2 фрегати, 3 корвети "Буян-М", 4 підводні човни. А також бойові кораблі старих версій, що мають на озброєнні надзвукові крилаті протикорабельні ракети "Москіт".
4. Окрема тема – бажання Росії розгорнути Азовський воєнно-морський район зі штабом у Маріуполі. За озвученим задумом, він має складатися з 8 бойових кораблів та 16 суден забезпечення. Зокрема, там хочуть розмістити кораблі-носії "Калібрів".
5. Якщо сумувати бойові потужності, зосереджені в Чорному, Азовському та Каспійському морях, то загальний максимальний залп "Калібрами" може скласти 100 ракет. Небезпеку можуть становити і десяток великих десантних кораблів, які є на озброєнні ЧФ РФ. Вони можуть застосовувати системи залпового вогню на кшталт установок "Град" із сумарним залпом на 400 ракет.
6. Головна проблема в морській боротьбі з Росією лежить у самій окупації Криму, оскільки півострів є тим місцем, яке своїм географічним становищем забезпечує базування флоту. Але ключ від півострова передусім знаходиться на суші, оскільки за всю історію воєн його завжди звільняли саме сухопутним шляхом.
3000
23-08-31 11:58