Повідомлення telegram каналу - @ukr_pravda

Логотип телеграм спільноти - УП. Кляті питання 2021-05-18

УП. Кляті питання

Кількість підписників:
22603
Фото:
101 
Відео:
Посилання:
3690 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційний канал інтернет-видання "Українська правда" Співпраця та зворотній зв'язок: @fedor_vasilievich Реклама: https://telegra.ph/Reklama-na-UP-Klyat%D1%96-pitannya-11-24 Чат каналу: https://t.me/ukr_pravda_chat Поставити питання: @UkrPravdaQuestionsBot

Канал УП. Кляті питання - @ukr_pravda - №3802

Які ризики варто врахувати уряду під час планування відбудови країни?
Надзвичайно важливо ефективно витрачати кожну гривню, що спрямована на відновлення України. ЄП зібрала десять ключових ризиків, яким варто запобігати під час планування та впровадження відбудови. Зокрема:
1. Використання урядом, міжнародними організаціями, іншими донорами та громадськістю різних систем показників відбудови для оцінки її ефективності.
2. Орієнтація лише на відновлення житла та критичної інфраструктури, як-от доріг та мостів. Важливо враховувати також відбудову соціальної інфраструктури та планувати стале використання природних ресурсів. Це важливо для людиноцентричного відновлення, яке спонукає людей повертатися у свої населені пункти.
3. Відстеження лише коштів на відбудову, що спрямовуються через уряд, та дублювання фінансування. Позабюджетні та приватні кошти можуть становити велику частину грошей на відбудову, оскільки в уряду країни, що постраждала, часто немає власних коштів на відбудову.
4. Моніторинг лише кількісних показників відновлених будівель та неврахування питання, як запобігти лихам у майбутньому. Важливо приділяти увагу і моніторингу вже відбудованих об’єктів на їхню відповідність принципам безбар’єрності, енергоефективності та сталості.
5. Нереалістичні плани: заниження витрат та термінів. Досвід інших країн свідчить, що для успіху відбудови дуже важливо визначати реалістичні плани та проєкти. В іншому разі впровадження проєктів переривається або затягується.
3900
23-09-01 12:38