Повідомлення telegram каналу - @ukr_pravda

Логотип телеграм спільноти - УП. Кляті питання 2021-05-18

УП. Кляті питання

Кількість підписників:
22603
Фото:
101 
Відео:
Посилання:
3690 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційний канал інтернет-видання "Українська правда" Співпраця та зворотній зв'язок: @fedor_vasilievich Реклама: https://telegra.ph/Reklama-na-UP-Klyat%D1%96-pitannya-11-24 Чат каналу: https://t.me/ukr_pravda_chat Поставити питання: @UkrPravdaQuestionsBot

Канал УП. Кляті питання - @ukr_pravda - №3798

"Зеленський скасував демократію": як ультраправі республіканці маніпулюють темою українських виборів?
Громадянська мережа ОПОРА дослідила, хто доклався до дискредитаційної кампанії в американському сегменті твіттеру і фейсбуку та які ключові дезінформаційні наративи щодо українських виборів ширяться в цих соцмережах. Коротко:
1. Більшість твіттер-акаунтів, які поширюють дезінформацію про українські вибори, не надто популярні: 74% акаунтів мають менше 1000 підписників. Лише 24,2% акаунтів мають значну авдиторію: 19,4% – від 1 до 10 тисяч підписників, 3,8% – від 10 до 50 тисяч, 1,3% – від 50 до 500 тисяч підписників.
2. 17 акаунтів у нашій вибірці мали понад 500 тисяч підписників: серед них, зокрема, відомий прихильник теорій змови, хакер і шахрай Kim Dotcom, журналіст Глен Грінвальд, членкиня Палати Представників США від Республіканців Марджері Тейлор Грін, сатиричне консервативне видання The Babylon Bee та колишній ведучий Fox News Такер Карлсон, відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями.
3. Найпопулярніший серед нашої вибірки наратив полягає в тому, що відсутність виборів означає відсутність демократії. Показовими є твіти деяких користувачів про те, що РФ "більш демократична", ніж Україна, адже вибори там відбуваються.

4. У цій звʼязці також можна побачити багато порівнянь війни в Україні з Громадянською війною в США. Мовляв, оскільки США змогли провести вибори у 1864 році, коли війна тривала на їхній території, то чому Україна не може провести їх нині, маючи значно більше можливостей (поштове, електронне голосування тощо). 
5. З огляду на все це, відкладення виборів в Україні такі дописувачі сприймають як захоплення влади Зеленським. На думку таких дописувачів, Зеленський не буде завершувати війну та готовий воювати "до останнього українця", аби якнайдовше мати доступ до влади та грошей.
6. Перша й найбільш невтішна для України теза полягає в тому, що відсутність виборів в Україні має автоматично призвести до скасування або зменшення фінансової й військової допомоги для нашої країни. Цю ж тезу активно використовують для того, аби звинуватити Байдена і Демократичну партію у фінансуванні "чергового авторитарного режиму". 
7. З часом цей наратив трансформувався, і почали з’являтися твіти, що "скасування" виборів в Україні – це начебто"обкатка" цього процесу, аби згодом застосувати його у США. Зокрема, висловлюють думку, що перед виборами 2024 року Байден не захоче проводити волевиявлення, розвʼяже Третю світову війну та під приводом воєнного стану скасує вибори у США, аби не дозволити повернутися до влади Трампу.

5200
23-08-25 13:41