Повідомлення telegram каналу - @cxemu

Логотип телеграм спільноти - Схеми 2022-02-18

Схеми

Кількість підписників:
17050
Фото:
1480 
Відео:
238 
Посилання:
2970 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Програма журналістських розслідувань Радіо Свобода. З питань щодо каналу звертатися на пошту schemes.corruption@gmail.com

Канал Схеми - @cxemu - №4146

Директор НАБУ звільнив свого першого заступника Гізо Углаву за «порушення правил етичної поведінки для державних службовців»
Як йдеться в повідомленні НАБУ, службове розслідування та дисциплінарна комісія відомства встановила, що перший заступник директора «вчинив низку дій та висловлювань негативного характеру, спрямованих на персональну та професійну дискредитацію працівника бюро, який подав службову записку про можливі факти витоку інформації».
Нагадаємо, раніше САП заявила, що в одного з детективів НАБУ було проведено обшук через можливий витік даних. За даними «УП», підставою для обшуків є розголошення даних досудового розслідування представниками НАБУ в інтересах зокрема бізнесмена Юрія Голика, який є фігурантом антикорупційного розслідування по «Великому будівництву».
Цю справу правоохоронці відкрили після виходу розслідувань «Схем» та «УП» про прямий зв’язок між головою Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентином Резніченком і компанією, на яку ДОВА за березень-листопад 2022 року спрямувала півтора мільярда бюджетних гривень на відбудову доріг в області.
Пізніше директор НАБУ повідомив, що у справі про витік інформації з агентства розпочато досудове розслідування.
Фото: НАБУ
Зображення до поточного посту у каналі "Схеми" - @cxemu
6500
24-09-03 10:24