Повідомлення telegram каналу - @cxemu

Логотип телеграм спільноти - Схеми 2022-02-18

Схеми

Кількість підписників:
17050
Фото:
1480 
Відео:
238 
Посилання:
2970 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Програма журналістських розслідувань Радіо Свобода. З питань щодо каналу звертатися на пошту schemes.corruption@gmail.com

Канал Схеми - @cxemu - №4147

❗️ Звільнено заступника керівника ОП Ростислава Шурму. Відповідний наказ з'явився на сайті президента України.
Публічно про причину звільнення поки не повідомляли. Forbes із посиланням на джерела писав про «відсутність спільного бачення з міжнародними партнерами за ключовими питаннями, в тому числі щодо підвищення податків».
ℹ️ Будучи топ-чиновником Офісу президента, Ростислав Шурма прославився низкою ініціатив, які спровокували шквал дискусій в експертному середовищі. Серед таких – ідея податкової реформи «все по 10» і відмова від готівки. Останню ідею публічно розкритикували навіть у НБУ, а податкова реформа Шурми, схоже, не мала підтримки в МВФ.
Рік тому журналісти Bihus.Info. дослідили, що держава заплатила 320 млн грн сонячним станціям в окупації, які належать брату Ростислава Шурми. Топ-чиновник ОП переконує, що його брат – «успішний підприємець» і що журналістські розслідування нібито замовили олігархи, які, мовляв, зводять з ним рахунки. НАЗК склало протокол про адмінпорушення.
❤️Радіо Свобода. Підписуйтесь
Зображення до поточного посту у каналі "Схеми" - @cxemu
7200
24-09-03 18:35