Повідомлення telegram каналу - @cxemu

Логотип телеграм спільноти - Схеми 2022-02-18

Схеми

Кількість підписників:
17050
Фото:
1480 
Відео:
238 
Посилання:
2970 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Програма журналістських розслідувань Радіо Свобода. З питань щодо каналу звертатися на пошту schemes.corruption@gmail.com

Канал Схеми - @cxemu - №4143

«Змінити телефони, оновити номери, почистити і видалити пошту»: юрист, тісно пов'язаний з Татаровим, консультував родину підозрюваного голови Антимонопольного комітету Кириленка як приховувати докази про їхнє елітне майно.
Василь Федитник – адвокат, який раніше працював в адвокатському об’єднанні «Татаров, Фаринник, Головко» та у 2021-му році був у Олега Татарова на дні народження, який на той момент вже став заступником керівника Офісу президента. А в 2022-му році написав спільно з ним же науковий матеріал.
Як з’ясували «Схеми, спираючись на дані офіційного слідства та власний аналіз, саме з пошти цього адвоката з оточення Татарова після початку офіційного розслідування НАБУ та САП щодо голови АМКУ Павла Кириленка, якого підозрюють в незаконному збагаченні на 56,2 мільйона гривень і декларуванні недостовірної інформації, надходили такі рекомендації сім’ї посадовця:
▪️«дружина, тесть, теща – змінити телефони на iPhone останньої моделі, встановивши подвійну аутентифікацію»
▪️«замінити номери телефонів на інші»
▪️«промоніторити і витягнути інформацію з пошти для їх аналізу на ризики»
▪️«почистити пошту і видалити її»
▪️знайти «осіб, які могли надати позику для здійснення інвестування чи придбання об’єктів інвестування»
Федитник надсилав їх на адресу колишньої судді Печерського суду Віти Бортницької, яка також була залучена до надання консультацій родині Кириленка після порушення щодо нього кримінального провадження. Вона також має зв’язок із Олегом Татаровим – захищала кандидатську дисертацію під його керівництвом.
У суді тесть Кириленка справді повідомив, що гроші на численне майно, оформлене на нього він позичив у третьої особи – хоча раніше під час спілкування з журналістами ця версія не звучала. А після обшуків з'ясувалося, що родичі Кириленка дійсно замінили телефони на нові.
Більше про це – у новому матеріалі «Схем»
Зображення до поточного посту у каналі "Схеми" - @cxemu
Зображення до поточного посту у каналі "Схеми" - @cxemu
Зображення до поточного посту у каналі "Схеми" - @cxemu
10200
24-08-29 13:58