Повідомлення telegram каналу - @cxemu

Логотип телеграм спільноти - Схеми 2022-02-18

Схеми

Кількість підписників:
17050
Фото:
1480 
Відео:
238 
Посилання:
2970 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Програма журналістських розслідувань Радіо Свобода. З питань щодо каналу звертатися на пошту schemes.corruption@gmail.com

Канал Схеми - @cxemu - №4141

⚡️Суд відмовився взяти під варту підозрюваного в незаконному збагаченні голову АМКУ Кириленка – призначив заставу 30 млн та носіння електронного браслета
Посадовця підозрюють у незаконному збагаченні на 56,2 мільйона гривень і декларуванні недостовірної інформації.
28 серпня слідчий суддя Володимир Воронько відмовив у задоволенні клопотанні НАБУ-САП про обрання запобіжного заходу Кириленку у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 120 мільйонів гривень. Згідно з рішенням судді, запобіжний захід – застава у розмірі 30 мільйонів гривень. Кириленко також має здати закордонні паспорти, утриматися від спілкування зі свідками та носити електронний браслет.
Нагадаємо, правоохоронці розпочали кримінальне провадження 22 березня цього року – наступного дня після виходу матеріалу «Схем», в якому журналісти виявили, що родина посадовця у період 2020-2023 років придбала автівки і низку нерухомості у Києві й області, а також в Ужгороді загальною ринковою вартістю понад 70 мільйонів гривень, при тому що ніхто з родичів Кириленка не має бізнесу, а офіційних доходів родини не вистачило б, щоб придбати все це коштовне майно. Йдеться про великий маєток і дві земельні ділянки під Києвом, 200 квадратних метрів офісної нерухомості в столиці, два кросовери, три квартири з паркомісцями в елітних житлових комплексах Києва і четверо апартаментів із паркомісцями в Ужгороді, оформлені на батьків і бабусю дружини. У коментарі «Схемам» Кириленко заявив, що джерело статків – це стартовий капітал родини, який був сформований у 90-ті роки, коли бабуся його майбутньої дружини вигідно продала акції заводу «Стирол» у Горлівці, отримані нею як працівницею заводу. Знайти офіційне підтвердження цим операціям журналістам не вдалося.
14 серпня детективи Національного антикорупційного бюро за погодженням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили Павлу Кириленку про підозру.
Зображення до поточного посту у каналі "Схеми" - @cxemu
9900
24-08-28 09:28