Статистика telegram каналу - @all_culinary_recipes

Логотип телеграм спільноти - Смачні страви 2024-03-12

Смачні страви

Кількість підписників:
3
Фото:
Відео:
 
Посилання:
 
Категорія:
Їжа та кулінарія
Опис:
Рецепти смачних страв на кожен день!

Кількість підписників

Історія змін лого

Поки що змін не зафіксовано

Історія змін назви

Поки що змін не зафіксовано

Історія зміни типу аккаунта

Поки що змін не зафіксовано

Історія зміни статуса

Офіційно не підтверджена
2024-03-12

Стіна канала Смачні страви - @all_culinary_recipes

Класичний білий борщ: два рецепти прямо з Польщі.
Для приготування обов'язково використовується набір коренеплодів, щоб збільшити насиченість бульйону.
Це блюдо, яке в Польщі вважається традиційним великоднім, зовсім не схоже на звичний український борщ з буряком. Відрізняється і набором інгредієнтів, і способом приготування, - але має таку ж назву. Часто польський білий борщ плутають з білим супом, який називається журек (żurek), але це різні речі. Журек готується на заквасці хлібній житній (żytniej), а білий борщ - на пшеничній.
Для приготування обов'язково використовуються коренеплідні овочі: корінь петрушки та селери, морква і порей. З цією сумішшю в Польщі готують всі бульйони, вона продається окремим набором загальною вагою близько 0,5 кг, і для цього набору навіть є окрема назва - włoszczyzna. Чим більше овочів - тим наваристий бульйон. Щоб збільшити насиченість бульйону, також додають гриби.
Як приготувати білий борщ - класичний рецепт.
Інгредієнти:
Копчений бекон (підчеревина) - 150 г.
Морква - 2 шт.
Порей - 1 шт.
Корінь селери - 1/2 шт.
Корінь петрушки - 2 шт.
Сушені гриби - 3 шт.
Сирі білі ковбаски - 4 шт.
Майоран - 1 ч. л.
Часник - 1 зубчик
Пшенична закваска - 800 мл (домашня або магазинна)
Сметана - 80 мл
Яйце - 1 шт.
Наріжте бекон кубиками, обсмажте на дні каструлі з товстим дном, додайте нарізані овочі, гриби і ковбаски. Моркву, корінь петрушки і порей (без пір'я) ріжемо кружечками завтовшки 1,5-2 см, селеру можна крупніше. Ковбаски кладіть цілими. Залийте 1,5 л води, варіть під кришкою 40 хвилин.
Після цього процідіть відвар, овочі більше не знадобляться, відкладіть ковбаски. До відвару додайте закваску, доведіть до кипіння, приправте майораном, сіллю, перцем.
Отлейте ополоник відвару з закваскою в чашку, поступово додайте сметану, перемішайте, влийте назад. Це робиться для того, щоб сметана не згорнулася в каструлі.
Подавайте білий борщ з яйцем і ковбасками - в розлитий по тарілках бульйон укладаємо варене яйце, розрізане на четвертинки, і ковбаски, нарізані кружечками завтовшки 1-1,5 см.
Смачного!
@all_culinary_recipes 👈 Не забудь підписатися на канал #борщ
17
24-03-30 20:16