Iniciar sesión Registro
Anuncios
Tu espacio publicitario
Reserva este slot exclusivo para el periodo elegido.
Comprar publicidad →
Logotipo de la comunidad de telegram - Креацентр "Планета Земля" — creacenter.org
Añadido 14 jul. 2024

Креацентр "Планета Земля" — creacenter.org

@CreacenterPlanetEarth
Número de suscriptores: 1 045
Fotos: 748
Videos: 443
Enlaces: 1,720
Descripción:
Науковий креаціонізм: докази створення, Всесвітнього потопу, молодості Землі; спростування еволюції Дарвіна, Великого вибуху та мільйонів років; факти про динозаврів та багато іншого. Статті, книги, відео. Готуємо до відкриття музей. www.creacenter.org
Fuente

Креацентр "Планета Земля" — creacenter.org | Кондор королівський (Sarcoramphus papa) – великий птах, що мешкає в Це...

Кондор королівський (Sarcoramphus papa) – великий птах, що мешкає в Центральній і Південній Америці. Найяскравіше забарвлений вид родини катартових (Cathartidae). Цей птах мешкає переважно в тропічних низинних лісах. Єдиний представник роду Sarcoramphus.Великі – вагою до 4,5 кг, розмахом крил близько 2 м й завдовжки до 85 см – королівські кондори забарвлені в дуже яскраві, помітні фарби. Голова й шия позбавлені пір'я, колір шкіри варіюється, включаючи жовтий, помаранчевий, синій, фіолетовий і червоний. У птаха на дзьобі дуже помітний помаранчевий м'ясистий наріст. Цей гриф – падальник. Існує дві теорії про те, як птах отримав «королівську» назву. Перша свідчить, що ця назва пов'язана з його звичкою витісняти дрібніших кондорів з туші й поїдати її, поки вони чекають. Інша теорія свідчить, що назва походить з легенд майя, в яких цей птах був королем, що служив посланцем між людьми й богами. Королівські кондори були популярними фігурами в кодексах майя, а також в місцевому фольклорі та медицині.У королівського кондора, відносно його розмірів, найбільший череп й мозкова коробка, а також найсильніший дзьоб серед грифів Нового Світу. У дзьоба гачкуватий кінчик й гострий ріжучий край. Голова й шия позбавлені пір'я як адаптація до його способу харчування.В польоті кондор ширяє годинами без жодних зусиль, лише зрідка змахуючи крилами. Незважаючи на свої розміри і яскраве забарвлення, цей стерв'ятник абсолютно непомітний, коли сидить на деревах. Сидячи, він тримає голову опущеною й нахиленою вперед. Для зниження температури тіла цей птах спорожняється на ноги. У нього немає голосового апарату, хоча він може видавати низькі квакаючі та хриплячі звуки в процесі залицяння й клацати дзьобом у випадку загрози. Королівський кондор харчується чим завгодно – від туш великої рогатої худоби до трупів мавп та інших лісових ссавців, а також викинутої на берег риби й мертвих ящірок. Буває, що він вбиває та їсть поранених тварин, новонароджених телят й дрібних ящірок. Знайшовши тушу, королівський кондор витісняє інших падальників через свій великий розмір та сильний дзьоб. Однак, опинившись на одній здобичі з більшим андським кондором, завжди поступається йому.Королівський кондор спаровується на все життя й зазвичай відкладає одне біле яйце без розпізнавальних знаків у гнізді в дуплі дерева.#КрасаБожогоТворінняСайт | Про креацентр | Підтримати | Facebook | Instagram | YouTube