Fuente
Креацентр "Планета Земля" — creacenter.org | Кабарга, або мускусний олень (Moschus) –парнокопитний ссавець з родини...
121 Vistas/Alcance
2025-09-12 09:15
Mensaje №2914
Кабарга, або мускусний олень (Moschus) –парнокопитний ссавець з родини кабаргових (Moschidae). Хоча їх називають мускусними оленями, вони не є оленями. Кабарга відрізняється від оленів відсутністю рогів, наявністю пари іклів й мускусної залози.Мешкає в основному в чагарникових місцевостях гір Південної Азії, зокрема в Гімалаях. Кабарга – невелика тварина: довжина становить близько 100 см, висота в загривку – до 70 см, а вага – до 17 кг. Верхні ікла й мускусна залоза зустрічається тільки у дорослих самців. Її виділення, швидше за все, використовуються для залучення партнерів. Травоїдні тварини, харчуються листям, квітами й травою, а також мохами й лишайниками. Як правило, лякливі й ведуть нічний спосіб життя.На цих тварин полюють через їх пахучі залози, які використовуються в парфумерії. На чорному ринку ці залози можуть коштувати до 45 000 доларів за кг. Цей вид знаходиться під захистом у зв'язку зі зростанням незаконного полювання.На відео сибірська кабарга (Moschus moschiferus)#КрасаБожогоТворіння