Fuente
Креацентр "Планета Земля" — creacenter.org | Кеа (Nestor notabilis) – великий папуга, ендемік лісових й альпійських...
136 Vistas/Alcance
2025-03-08 11:23
Mensaje №2725
Кеа (Nestor notabilis) – великий папуга, ендемік лісових й альпійських районів Південного острова Нової Зеландії. Довжиною до 50 см, з оперенням оливково-зеленого кольору й великим, вузьким, вигнутим верхнім дзьобом. Всеїдний, кеа харчується більш ніж 40 видами рослин, личинками жуків, кониками, сухопутними равликами, іншими птахами та ссавцями. Кеа використовує свій потужний вигнутий дзьоб і кігті, щоб прорвати шар шерсті вівці та з'їсти жир зі спини тварини. Хоча птах не вбиває овець безпосередньо, смерть може настати внаслідок інфекцій. Напади найчастіші взимку. Колись папугу знищували через побоювання вівчарів. Зараз кеа отримав абсолютний захист відповідно до Закону про дику природу. Вид перебуває під загрозою зникнення в Червоному списку МСОПКеа відомі своїм розумом й цікавістю, що вкрай важливо для їхнього виживання в суворих гірських умовах. Кеа можуть розв'язувати логічні головоломки, наприклад, штовхати й тягнути предмети в певному порядку, щоб дістатися до їжі і працюватимуть разом для досягнення певної мети. Відомо що вони готували й використовували інструменти.Кеа можуть чекати до 160 секунд, щоб отримати кращу винагороду. Окрім того, кеа застосовують тактику проб і помилок й використовують навчання спостеріганням для вирішення складних завдань. Ці здібності до прийняття рішень схожі з приматами та іншими видами розумних птахів.#КрасаБожогоТворінняСайт | Про креацентр | Підтримати | Facebook | Instagram | YouTube