Повідомлення telegram каналу - @textyorgua

Логотип телеграм спільноти - Texty.org.ua 2021-06-18

Texty.org.ua

Кількість підписників:
10600
Фото:
34 
Відео:
 
Посилання:
1860 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Тексти для розумних. Адмін: @Hohobi

Канал Texty.org.ua - @textyorgua - №2010

З початком Курської операції ЗСУ прикордоння Сумської області стало "червоною зоною": тут суттєво побільшало обстрілів. І не тільки прикордоння: росіяни почали бити далекобійною зброєю і вглиб області.
Обстрілюються території по обидва боки від кордону: на тій стороні палає вже від українських ударів.
Ми створили дві карти, скориставшись даними про пожежі NASA Firms. Перша показує, що було наприкінці липня - на початку серпня. Друга - кінець серпня і перші дні вересня. Ці карти показують разючу відмінність по кількості пожеж.
Як пояснює речник ОСУВ "Сіверськ", є деякі зміни не тільки в кількості обстрілів, а й у засобах, які використовують росіяни. Наприклад, практично немає мінометних обстрілів - мінометам не вистачить дальності. Натомість обстрілів КАМами побільшало - а от під Вовчанськом, де під час невдалого російського наступу вони були постійним явищем, їх тепер немає. Це свідчить, що ресурси у ворога - таки не безмежні.
Під прицілом і прикордоння Чернігівщини, мабуть, тому що росіяни очікують нашого вторгнення в Брянську область. Докладно про зміни, які стались за останні два місяці - в нашому матеріалі

3900
24-10-08 15:30