Статистика telegram каналу - @prepare_ua

Логотип телеграм спільноти - Як готувати - Чому я цього не знала? 2024-07-14

Як готувати - Чому я цього не знала?

Кількість підписників:
1615
Фото:
67 
Відео:
Посилання:
398 
Категорія:
Їжа та кулінарія
Опис:
Не знаєш що приготувати? В нас кожен день є мінімум 3 смачних рецепти. Підпишись і насолоджуйся. Співпраця @a_agasi

Кількість підписників

Середній перегляд на повідомлення

Історія змін лого

Поки що змін не зафіксовано

Історія змін назви

Поки що змін не зафіксовано

Історія зміни типу аккаунта

Поки що змін не зафіксовано

Історія зміни статуса

Офіційно не підтверджена
2024-07-14

Стіна канала Як готувати - Чому я цього не знала? - @prepare_ua

​​Салат з морепродуктів
#морепродукти
Інгредієнти:
Часник (подрібнений) - 2 зубчики
Сік з одного лимона
Оливкова олія - ​​4 ст. л.
Листя свіжої петрушки (рубані) - 2 ст. л.
Морський коктейль відвареної (креветки, мідії, кільця кальмара, осьминожки) - 600 г
Перець болгарський (порізаний смужками і обсмажений) - 1 шт.
Оливки чорні без кісточки - 12 шт.
Свіжий базилік (рубаний) - 2 ст. л.
Сіль і чорний мелений перець
Приготування:
1. У невеликій мисці змішати часник, лимонний сік, оливкова олія, петрушку, сіль і перець.
2. Морепродукти викласти в салатницю. Потім додати перець, оливки і часникову заправку. Добре перемішати. Залишити салат з морепродуктів в прохолодному місці на 30 хвилин.
3. Перед подачею салат з морепродуктів ще раз перемішати і посипати базиліком.
192
24-10-29 14:01
​​Риба в горщиках з овочами
#риба
Інгредієнти:
судак - 1 шт.,
картопля - 700 г,
морква - 300 г,
цибуля - 2 шт.,
сметана (20 % жирності) - 2/3 склянки,
мінеральна вода - 100 мл,
вершкове масло для смаження,
сіль і чорний мелений перець за смаком.
Приготування:
Горщики залийте проточною водою і залиште на 20 хвилин. Воду злийте.
Рибу почистіть від кісток і поріжте на поздовжні смужки. Посоліть і поперчіть.
Цибулю поріжте півкільцями, моркву – соломкою, картоплю – прямокутниками.
На вершковому маслі, злегка посоливши, обсмажте цибулю і моркву.
Приготуйте соус, змішавши сметану, мінеральну воду і сіль.
У горщики першим шаром викладіть картоплю, потім – цибулю з морквою, третім шаром – рибу. Залийте соусом.
Закрийте горщики кришечками і поставте в холодну духовку. Розігрійте духовку до 170 °С і готуйте приблизно 1 годину.
Смачного!
216
24-10-28 14:02
​​Салат "Рідне поле"
#салати
Інгредієнти:
Картопля (варена, велика) - 2 шт
Огірок маринований - 3 шт
Цибуля червона - 1/2 шт
Горошок зелений - 1/2 бан.
Петрушка - 1/4 пуч.
Насіння льону - 1 ст. л.
Соняшникова олія (ароматна) - 2 ст. л.
Сіль
Приготування:
Заздалегідь зварити або запекти картоплю. Почистити і нарізати середнім кубиком. Викласти в миску.
Мариновані огірки нарізати середнім кубиком. Викласти в миску до картоплі. Цибулю нарізати дрібно, додати до овочів.
Додати зелений горошок, посічену зелень петрушки і смажене насіння льону.
Перемішати, посолити за смаком, заправити запашною соняшниковою олією.
223
24-10-27 14:00
​​Узвар
#напої
Інгредієнти:
200 г чорносливу,
200 г сушених яблук,
200 г сушених груш,
200 г сушених абрикосів,
100 г вишні,
100 г родзинок,
2 ст. ложки меду,
5 л води.
Приготування:
1. Перед тим як варити узвар, сухофрукти гарненько помийте, залийте холодною водою і залиште на 10 хвилин.
2. Налийте в каструлю воду, покладіть в неї сушені груші і яблука і поставте варитися на повільному вогні 30 хвилин.
3. Додайте в узвар чорнослив, курагу, вишню і родзинки і продовжуйте варити на повільному вогні ще 30 хвилин, а потім зніміть з вогню.
4. У теплий узвар додайте мед за смаком і поставте в прохолодне місце, щоб він охолов.
5. Подавайте узвар до столу охолодженим. Можна за смаком додати в стакан часточку лимона.
Смачного!
239
24-10-26 13:00
​​​​Салат "Портофіна"
#салати
Інгредієнти:
1 морква;
1 цибулина;
6-8 печериць;
2 столові ложки рослинної олії;
250 г крабових паличок;
2 яйця;
1⁄2- огірка;
кілька гілочок петрушки;
сіль за смаком;
мелений чорний перець — за смаком;
1 столова ложка лимонного соку.
Приготування:
Морква натирається на великій тертці. Нарізається дрібно цибуля, а гриби — великими кубиками. Злегка обсмажується цибуля і морква на розігрітій олії, додаються шампіньйони і готуються ще кілька хвилин.
Крабові палички треба нарізати великими шматочками. І додаються в сковороду, готується ще 3-4 хвилини. Остудити засмажка.
Зварити яйця круто і очистити. Нарізати їх дрібними кубиками, а огірок — тонкими часточками.
Викласти всі підготовлені інгредієнти в миску. Додати рубану петрушку, сіль, перець і лимонний сік і перемішати салат.
246
24-10-25 14:01
​​Овочевий суп з фрикадельками з кунжутом
#першістрави
Інгредієнти:
500 г м’ясного фаршу
2 ст. ложки кунжуту
700 г картоплі
200 г болгарського перцю
200 г броколі
100 г шпинату
150 г моркви
150 г цибулі
сіль, перець, олія
Приготування:
✏️Цибулю дрібно порізати. Моркву потерти на середній тертці. Броколі і шпинат порізати. Перець і картоплю очистити, порізати кубиками.
✏️У фарш додати кунжут, перемішати, сформувати фрикадельки. У каструлі підсмажити на олії цибулю, додати моркву і перець, підсмажити.
✏️Додати воду, довести до кипіння. Додати картоплю, знову довести до кипіння. Додати фрикадельки, спеції, варити 15 хвилин. Додати броколі, варити ще 10 хвилин. Додати шпинат, перемішати, зняти з вогню.
377
24-10-20 12:25
​​Макарони по-сімейному
Цей рецепт мені дістався ще від мами, а мамі від бабусі
Знадобиться:
-М'ясо філе-300-400гр.
-Цибулина-1шт.
-Макарони-300-400гр.
-Капуста-300гр.
-Морква-1шт.
-Олія рослинна - для смаження
-Сіль - за смаком
-Лавровий лист-2шт.
-Зелень - за смаком
Приготування:
М'ясо нарізаємо кубиками, обсмажуємо на рослинній олії до випаровування рідини (5-8 хвилин). Потім додаємо дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо до легкої золотистості. Заливаємо приблизно 150 мл води, додаємо лавровий лист, сіль і тушкуємо до випаровування рідини і готовності м'яса, приблизно 20-30 хвилин.
Капусту нарізаємо соломкою, моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо капусту з морквою на рослинній олії (10-15 хвилин), в кінці тушкування додаємо сіль і зелень, добре перемішуємо і знімаємо з вогню.
У підсоленій воді відварюємо макарони до готовності, зливаємо воду.
До готуємо макаронів додаємо м'ясо і капусту, все добре перемішуємо.
Приємного апетиту!
529
24-10-11 07:30
​​​​Салат "Портофіна"
#салати
Інгредієнти:
1 морква;
1 цибулина;
6-8 печериць;
2 столові ложки рослинної олії;
250 г крабових паличок;
2 яйця;
1⁄2- огірка;
кілька гілочок петрушки;
сіль за смаком;
мелений чорний перець — за смаком;
1 столова ложка лимонного соку.
Приготування:
Морква натирається на великій тертці. Нарізається дрібно цибуля, а гриби — великими кубиками. Злегка обсмажується цибуля і морква на розігрітій олії, додаються шампіньйони і готуються ще кілька хвилин.
Крабові палички треба нарізати великими шматочками. І додаються в сковороду, готується ще 3-4 хвилини. Остудити засмажка.
Зварити яйця круто і очистити. Нарізати їх дрібними кубиками, а огірок — тонкими часточками.
Викласти всі підготовлені інгредієнти в миску. Додати рубану петрушку, сіль, перець і лимонний сік і перемішати салат.
633
24-09-26 17:54
​​Шоколадні цукерки
#десерти
Інгредієнти:
Какао масло 50 г
Какао терте 100 г
Цукрова пудра, або цукор, або мед 3 ст.л.
Горіхи - за бажанням
Ізюм або будь-які сухофрукти - за бажанням
Ароматизатор ванілін або кориця
Приготування:
1. Какао масло і терте какао не обов'язково дуже дрібно подрібнювати, досить їх нарізати будь-якими за розміром шматочками- все розтане дуже швидко в процесі приготування. Отже, нарізали какао масло і какао терте, тепер складемо їх в миску, в якій будемо потім це все розтоплювати.
2. Готуємо водяну баню. Ставимо каструлю з водою на вогонь і чекаємо закипання води. Коли вода закипіла - прикрутимо на мінімум вогонь і поставимо нашу миску з какао маслом і какао тертим зверху. Періодично помішуючи, розтоплюємо це все до однорідної рідкої маси, це може зайняти до 5 хвилин.
3. Коли все розтопилося - додаємо цукрову пудру або мед, а також ароматизатори, добре перемішуємо і вимикаємо вогонь.
4.Розливаємо гарячу масу по заздалегідь підготовленим чистим і сухим формах (у мене силіконові) і розкладаємо зверху горішки або будь-які сухофрукти, можна додати підсмажений заздалегідь кунжут.
5.Після того, як шоколад охолонув до кімнатної температури, поміщаємо формочки для більш швидкого застигання в морозилку на півгодини, після чого готові цукерки можна дегустувати.
767
24-08-10 07:45
​​Домашній лимонад
#напої
Інгредієнти:
Вода (чиста негазована) - 1,5 л
Апельсини - 4 шт.
Лимон - 1 шт.
Цукор - 1 склянка
Корінь імбиру - 2-3 см
Листочки м'яти - для оформлення
Приготування:
Вичавіть сік з цитрусових і зріжте з кірок цедру. Всипте цукор в каструлю і залийте водою. Помішуючи, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть ще 5-10 хвилин.
Остудіть сироп і процідіть через сито. Влийте апельсиновий і лимонний сік, перемішайте і охолодіть готовий лимонад.
791
24-08-02 18:20