Повідомлення telegram каналу - @photonost

Логотип телеграм спільноти - Фотонна зупиночка 2021-09-28

Фотонна зупиночка

Кількість підписників:
264
Фото:
2070 
Відео:
137 
Посилання:
566 
Категорія:
Блоги
Опис:
A personal dump that I try to decorate. Piece of life, sorts of interesting and dumb things, my pics, favorite music, culture, science. I'm not drunk, I'm just drinking My blue compact dwarf galaxy @Art_Roso

Канал Доктор Стрейнджлав, або як я перестав хвилюватись і полюбив бомбу - @photonost - №4114

​​Взуття для походу
як не вбити ноги?
Коли я був студентом, то купив собі за 20 грн на «секонді» майже вгандошені кросівки Merrell. Вони пережили дві гонки Gorgany Race, і ше якусь кількість походів. То було моє перше адекватне взуття для хайкінгу.
З того часу я змінив не одну пару капців, і сформулював свої критерії вибору взуття для походів.
Підошва
Якщо нема бажання роздуплятися в тонкощах, то шукайте підошву з жовтим написом Vibram. Це хороший маркер, але він більш важливий для зимового взяття, бо краще працює на слизьких поверхнях. Загалом підошва має бути жорстка, навіть трохи «дерев’яна», це не так зручно як бігові кросівки, але береже ваші ступні на бездоріжжі.
Фіксація голіностопу
Я дійшов висновку, що це не обов’язкова опція, і все залежить від натренованості ніг, вестибулярки, сезону, ваги рюкзака, тривалості походу.
Якщо ти новачок у горах, маєш важкий наплічник, або збираєшся в Ґорґани скакати по камінчиках, то варто брати черевики.
Але якщо є досвід, впевненість в своїх ногах, і бажання легких ніг, то я б віддав перевагу кросівкам, або навіть сандалям.
Взимку однозначно черевики)
Мембрана
Мембрана - це безумовно крута «фіча» для взуття, але безальернативною, як на мене, вона є тільки взимку.
Влітку я віддаю перевагу звичайній шкірі, яку без проблем можна висушити біля багаття, вляпатися в пісок, болото і не думати, коли мембрана «здохне».
Проте, якщо частота ваших походів не більше 3 на рік, і є натхнення морочитися з особливим доглядом за взуттям, то варто брати мембрану.
Секонд
Взуття з секонду - це лотерея. Повірте, в мене багатий досвід, я відносно недавно дожив до можливості купляти собі нове спорядження, і робив багато спроб обманути економіку. Іноді виходило, а іноді дешеве взуття підводило у відповідальний момент.
Фірма/бренд
Тут нема універсальної відповіді, бо кожна компанія має свої особливості та фішки.
Зараз мої основні літні трекінги - Zamberlan Hike Lite.
Зимові черевики - Salewa MS Rapace GTX.
Іноді я беру з собою тільки сандалі від Teva.
Висновок
Ноги - це база в туризмі, вони приймають на себе головний удар. Шукати ідеальне взуття по опису в інтернеті - безглузда справа, однак варто заморочитись вибором того, що буде розділяти вашу ступню та поверхню планети.
Надіюсь мої поради допоможуть вам підібрати собі комфортне взуття 👌
Пишіть в коментарі що ви взуваєте влітку в гори?
Чим вам подобається ваше взуття?
P.S.
Нагадую про свій промокод “k.volotsiuga” на знижку 10% в мережі магазинів Gorgany
Користування промокодом - це підтримка проекту «Карпатський волоцюга», бо з кожної покупки за промокодом ви отримуєте 10% знижки на будь-який товар, а я отримую 5% кешбеку на спорядження 🤝
529
23-04-13 16:17