Повідомлення telegram каналу - @olvoitko

Логотип телеграм спільноти - Олександр Войтко «Свят» 2021-12-18

Олександр Войтко «Свят»

Кількість підписників:
3493
Фото:
65 
Відео:
33 
Посилання:
238 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
До 2014 був журналістом на «5 каналі», викладачем в «Києво-Могилянській академії», після - боєць добробатів «Київ-2» і «Гарпун». Координатор «Спілки ветеранів війни з Росією». Зараз повернувся в стрій. Переможемо! Зв‘язок - @Svyat_SM Моно 5375414111304829

Канал Олександр Войтко «Свят» - @olvoitko - №159

В цьому пості дам трохи ретроспективи в минуле.
Не знаю, чи це десь було прописано в документах нашого Генштабу на випадок широкомасштабного вторгнення російської орди, але в перші дні і тижні на ключових напрямках важливу роль зіграли бійці, котрі на той момент у війську не були.
Ветерани та просто пасіонарії поповнили кадрові бригади або навіть неоформленими стали їм у допомогу. В той час, коли більшість кадрових з‘єднань рубилися на сході в зоні ООС, таке поповнення під Києвом, Харковом, Черніговом, Сумами й багатьма іншими містами було життєво необхідним для стабільності фронту, який в один день перевищив півтори тисячі кілометрів активних бойових дій.
Пам‘ятаю, як один з вищих командирів приїхав у березні 2022-го в наше село під Києвом по Житомирській трасі, де було дуже, так скажімо, жваво :)
- Скільки вас тут? - спитав він.
- 12 - відповів я.
- 12?! А, ну хоча може бути, ви ж ССО.
- Так, ССО. Проте всі 12 мобілізовані після 24 лютого.
На цих словах командир потиснув мені руку, побажав успіху, й поїхав оглядати інші такі самі села, де кадрові бригади пліч-о-пліч з мобілізованими рубили російську орду.
До чого я це все пишу. До того, що кадрові бригади на сході 24 лютого 2022-го вистояли, не дрогнули, зберегли навіть дуже складні для утримання позиції, наприклад, такі, як в Мар‘їнці, за 15 кілометрів від Донецька.
А тут у військо прийшли чи повернулися ми. Ветерани або просто пасіонарії.
Так вистояли, так воюємо, тому це справжня Священна Народна Війна.
І Перемога буде народна.
Одна для всіх.
https://t.me/olvoitko

1800
23-06-28 18:54