Повідомлення telegram каналу - @dpssgovua

Логотип телеграм спільноти - Держпродспоживслужба 2021-06-06

Держпродспоживслужба

Кількість підписників:
2438
Фото:
210 
Відео:
20 
Посилання:
2029 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Канал Держпродспоживслужба - @dpssgovua - №2335

✍️Розроблено нові методичні рекомендації для учасників програми контролю сирого молока.
👥Науково-методичною радою Держпродспоживслужби було схвалено методичні рекомендації «Виявлення залишків протимікробних препаратів та інших інгібіторів у сирому молоці. Використання скринінгових та підтверджуючих методів у межах програми контролю сирого молока».
👉Методичні рекомендації розроблені Державним науково-дослідним контрольним інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок за підтримки швейцарсько-української програми “Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України” (Quality FOOD Trade Program) з метою розуміння вибору методу при проведенні лабораторних досліджень (випробувань) на визначення залишків протимікробних речовин / антибіотиків.
💬«Науково-методична рада Держпродспоживслужби здійснює наукове, науково-методичне та науково-практичне та експертне супроводження широкого кола питань, що віднесені до компетенції Держпродспоживслужби. Рада об’єднує 160 науковців та фахівців різних спеціальностей, завдяки чому у нас є можливість мати науково значущу інформацію про стан та перебіг різних біологічних процесів, у тому числі у сфері безпечності харчових продуктів, зокрема і про проблематику виробництва, зберігання, транспортування та реалізації сирого молока. Важливий напрям – методичне супроводження роботи різних установ, у тому числі лабораторій, які здійснюють дослідження сирого молока. Керівництво Держпродспоживслужби приділяє велику увагу питанням організації співробітництва з науковими установами та міжнародними експертами. Таким чином ми збудуємо якісну систему виробництва та реалізації безпечності харчових продуктів», - наголосив Сергій Захарін, заступник Голови Держпродспоживслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.
2600
24-10-23 09:37