Повідомлення telegram каналу - @dobrovolchik

Логотип телеграм спільноти - Добровольчик 2022-02-02

Добровольчик

Кількість підписників:
1861
Фото:
321 
Відео:
Посилання:
35 
Категорія:
Блоги
Опис:
Ламповий бложик на випадок ядерної війни

Канал Добровольчик - @dobrovolchik - №461

Цей текст Буткевича просто must read:
"Я так бачу, що за обговореннями календарів (піддержую)) та містифікацій всі якось упустили найважливіше.
Те, що вчора районний суд у Львові дозволив собі за адміністративне правопорушення відсторонити від посади на рік (!) мера Чернігова Атрошенка.
Атрошенко - це точно не та людина, яку хочеться захищати. Чого вартує тільки його голосування за диктаторські закони 16 січня 2014 та членство у Партії регіонів. Власне, він класичний представник українського політикуму в даному разі.
Але. Тут важливо інше. Він - обраний мер, голова місцевого самоврядування. І зняти його саме з посади ніякий суд не має права. Надто ж за правопорушення, яке йому інкримінують. Тобто, що він на службовій тачці відправив дружину за кордон і бабки на бензин взяв у бюджеті. Хай поверне все до копійки - це буде справедливо. Хай заплатить штраф. Але знімати з посади? І хто зняв - львівський суд? Чернігівського мера?
Вибачте, але думаю, ситуація наступна. Атрошенко в жорстких контрах з ОП і особисто Кірюшею Тимошенко. Бо Атрошенко не ліг під Зе. І тому його ще до широкомасштабного вторгнення почали щімити - до того ж, як члена партії "УДАР".
Ну, а коли потім він лишився в оточеному Чернігові і отримав там статус небожителя, в ОПшці остаточно вирішили його витіснити. Пам'ятаєте, коли його за прямою вказівкою з Банкової втупу не випускали двічі з країни, наприклад, на Давос?
І ось тепер знайшли привід. Думаю, те ж НАЗК просто знайшло порушення, яке дійсно було. А далі в гру вступила влада з ручним ДБР. Яка знайшла ручний суд і через нього за повним беспределом вирішила зняти мера.
Насправді, це дуже небезпечний прецедент. Це повертаються часи Януковича, коли за рішенням Баришівського суду можна було змінити прем'єр-міністра. Власне, не дивно - адже суди та правоохоронну систему курують в ОП люди Януковича і Портнова. Тобто, Татаров та Смирнов.
Думаю, ОП вивчає реакцію суспільства і людей. Які зараз затуркані війною і блекаутами. І їм не до якихось політичних розборок. Зате Банковій - ще й як до них. Вони вже готуються до виборів - я це чув неодноразово, і от - пруф.
Але насправді це дуже важлива історія. Адже Банкова до усрачки боїться опозиції мерів. І розуміє, що їй нічого буде їм протиставити. Тому вони відпрацьовують механізм знищення такої опозиції. Під корінь. І історія з Атрошенком - це пробний камінь.
Це повний треш - знімати з виборної посади рішенням суду. Якщо у його діях кримінал - то арештовуйте як злочинця. Потім хай міськрада приймає рішення про перевибори. Потім проводьте перевибори. Але у Зе ніколи не запарювалися питаннями законності. Для цього, власне, і потрібен там Татаров. Щоб виконувати ось подібні фінти.
Звичайно, Атрошенко піде в апеляцію. І це - той момент, коли я йому побажаю успіху. Не тому, що підтримую його особисто. А тому, що я дуже боюся, що коли ми виграємо війну, то на наступний день прокинемося в автократії імені Зеленського. Де рішення буде приймати Єрмак зі своїми татаровими та смирновими.
Повірте, ця історія - дуже небезпечна. І було би злочинною недалекоглядністю це не розуміти. І дозволити ОПшці все це провернути. Бо потім ми можемо втратити все, що здобули з 2014-го.
ЗИ: До речі, я так розумію, що львівській суд - це тому, що типу факт правопорушення відбувався на кордоні, тобто, у Львівській області" (c)
Є над чим замислитись.

822
22-12-08 15:23