Повідомлення telegram каналу - @cxemu

Логотип телеграм спільноти - Схеми 2022-02-18

Схеми

Кількість підписників:
17050
Фото:
1480 
Відео:
238 
Посилання:
2970 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Програма журналістських розслідувань Радіо Свобода. З питань щодо каналу звертатися на пошту schemes.corruption@gmail.com

Канал Схеми - @cxemu - №4116

Супутникові знімки зафіксували наслідки нічного удару ЗСУ по російському аеродрому “Липецьк” – «Схеми»
На супутникових знімках Planet Labs за 9 серпня, які є у розпорядженні «Схем», видні наслідки ударів українських військ по аеродрому «Липецьк», що біля однойменного міста у Росії.
Згідно зі знімками, низка приміщень аеродрому, які могли використовуватись, як склади – повністю зруйновані, а на території, ймовірно, тривала масштабна пожежа. На землі також видні дві вирви, що може бути наслідком влучання ракет або безпілотників, використаних ЗСУ для завдання ударів.
За даними Генерального штабу України, у ході атаки у ніч з 8 на 9 серпня українські військові уразили російські склади з керованими авіаційними бомбами та низку інших об’єктів біля летовища «Липецьк». Знищили, зокрема, й один радар зенітно-ракетного комплексу С-350, заявили у Генштабі. У відомстві також зазначили, що у військовій операції брали участь підрозділи ракетних військ, Сил спеціальних операцій, Служби безпеки України та Сил безпілотних систем ЗСУ.
Вранці журналісти Радіо Свобода, з посиланням на поінформоване джерело, повідомляли, що на аеродромі «Липецьк» знаходились кілька десятків винищувачів, вертольоти та розміщувалися склади, де зберігалось понад 700 керованих авіабомб.
Раніше 9 серпня представники влади Липецької області РФ заявили про атаку дронів, а Міноборони Росії – про збиття 19 з них.
Зображення до поточного посту у каналі "Схеми" - @cxemu
Зображення до поточного посту у каналі "Схеми" - @cxemu
Зображення до поточного посту у каналі "Схеми" - @cxemu
51300
24-08-09 16:43