Повідомлення telegram каналу - @aerorozvidka

Логотип телеграм спільноти - Аеророзвідка | Aerorozvidka 2021-06-07

Аеророзвідка | Aerorozvidka

Кількість підписників:
4336
Фото:
704 
Відео:
207 
Посилання:
862 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Aerorozvidka promotes creating and implementing netcentric and robotic military capabilities for the Ukrainian security and defense forces. https://aerorozvidka.ngo/donate/ @AerorozvidkaBot

Канал Аеророзвідка | Aerorozvidka - @aerorozvidka - №824

Погляд із гелікоптера, бачення з гелікоптера (англ. – helicopter view) – фраза, що означає можливість піднятися, оцінити, побачити та швидко схвалити рішення.
Запозичена з англійської мови, зараз вживається переважно у переносному сенсі. Її суть полягає в тому, що осягнути зсередини свою позицію, напрямок руху неможливо, адже на цьому рівні бракує інформації. Для об’єктивної оцінки потрібно стати принаймні на щабель вище, побачити ситуацію згори, “з гелікоптера”.
Походження фрази асоціюють із її прямим значенням – “побачити з вертольота”, тобто повітряної розвідки, яка здійснюється, зокрема, за допомогою гелікоптерів. Сюди входить і поняття аеророзвідки – розвідки безпілотними літальними апаратами.
Сучасна російсько-українська війна просто зараз демонструє, наскільки важливою є аеророзвідка. Адже вона дає можливість буквально побачити ворога і загальну ситуацію згори. Така картинка показує значно більше деталей, дає можливість зазирнути за дерева, пагорби, в окопи чи бліндажі, оцінити розташування позицій, відстані між ними у плані тощо. Тож аеророзвідка є об’єктивнішою, ніж спостереження із земної поверхні.
До того ж, на відміну від пілотованої повітряної розвідки (авіарозвідки), аеророзвідка потребує менше ресурсів, є доступнішою, дрони є мобільнішими під час завдань, а ризик втрат особового складу в таких польотах зводиться до мінімуму.

469
22-11-25 17:28