Повідомлення telegram каналу - @aerorozvidka

Логотип телеграм спільноти - Аеророзвідка | Aerorozvidka 2021-06-07

Аеророзвідка | Aerorozvidka

Кількість підписників:
4336
Фото:
704 
Відео:
207 
Посилання:
862 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Aerorozvidka promotes creating and implementing netcentric and robotic military capabilities for the Ukrainian security and defense forces. https://aerorozvidka.ngo/donate/ @AerorozvidkaBot

Канал Аеророзвідка | Aerorozvidka - @aerorozvidka - №803

Українська військова інформаційна система Delta використовувалася Збройними силами України при наступі на Херсонському напрямку і допомогла українській армії змусити Росію відступити з-під Києва, пише авторитетне американське видання The New York Times.
▪️
Delta – це інформаційна система, що дозволяє в режимі реального часу відстежувати позиції противника на цифровій мапі. Дельта була розроблена Міністерством оборони України за сприяння НАТО, перші випробування почалися в 2017 році. З того часу система Delta брала постійну участь у спільних військових навчаннях України з НАТО.
▪️ Синхронізація даних з дронів, супутників та навіть від громадян з інформацією розвідки дозволило приймати своєчасні рішення про наступ українських військ, пише NYT.
▪️ Під час просування через Херсонську область у великому контрнаступі українські війська застосували Delta, а також потужну зброю, надану Заходом, щоб витіснити росіян з міст і сіл, які вони окупували місяцями.
▪️ Delta є одним із прикладів того, як Україна стала полігоном з випробування найсучаснішої зброї та інформаційних технологій, а також нових способів їх використання, які, за прогнозами західних політичних чиновників і військових, формують тип війну майбутнього.
▪️ Однією з цілей створення Delta NYT називає необхідність переходу української армії на відмінний від російських стандартів формат обміну та використання інформації. Високопоставлені представники НАТО і України пояснили виданню, що Delta стала яскравим прикладом того, як ЗСУ наблизитися до стандартів НАТО.
▪️ Обмін інформацією вже давно є фокусом уваги американських та інших сил НАТО. Офіційні особи НАТО у коментарі NYT пояснили, що широкодоступність Delta для всіх військ допомагала їм приймати рішення на полі бою навіть швидше, ніж це відбувається у деяких більш сучасних арміях.
▪️ Перше серйозне випробування системи відбулося на початку російського вторгнення в Україну. За допомогою Delta ЗСУ відслідковували переміщення російської колони, довжиною у 40 миль, що рухалася на Київ. Безпілотники та місцеві мешканці відстежували її просування і передавали дані в систему, що дозволило українським військовим ефективно атакувати російську техніку під час пересування та у результаті змусити Росію відступити з-під Києва.
▪️ “Це був той момент, коли можливості Delta були реалізовані по максимуму”, — цитує видання NYT Міноборони України. За даними відомства, за допомогою Delta щодня ідентифікується близько 1500 підтверджених російських цілей, сотні з них реалізуються протягом наступних 48 годин.
▪️ Крім системи Delta, в боях в Україні випробовуються човни з дистанційним управлінням, зброя для боротьби з безпілотниками SkyWipers і німецькі системи ППО Iris-t, які Німеччина раніше не застосовувала, пише видання.

818
22-11-16 19:37