Сміх, муркотіння і цокання годинника: названо найпопулярніші звуки в інтернеті

Їх шукають, щоб заснути, розслабитися або помедитувати.

Редакція Forbes Health розповіла про звуки, які найчастіше шукають в інтернеті. Для цього автори видання провели дослідження на базі опитування 2 000 добровольців зі США та звітів про запити з пошукових систем, соціальних мереж і магазинів додатків. Після аналізу даних результати прокоментувала Джуді Хо, нейропсихолог із Каліфорнії, яка співпрацює з Forbes.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Сміх, муркотіння і цокання годинника: названо найпопулярніші звуки в інтернеті

Ось який вигляд має список найпопулярніших звуків:

При цьому "людські" звуки (тобто ті, які видають люди або створені ними речі) куди менш популярні, ніж природні: звук плескання в долоні шукають у середньому 206 тисяч разів на місяць, тоді як шум дощу - понад 3 млн разів.

Зазначається, що шукати в Мережі різні звуки більш схильні молоді люди. Серед опитаних 63% людей віком 18-25 років зазначили, що з великою ймовірністю шукатимуть фонові звуки в інтернеті, тоді як для віку 58-76 років цей показник становить лише 38%. Серед людей 77 років і старше лише 34% готові шукати в Мережі звуки цвіркунів і кошенят, які муркочуть.

Найпопулярнішими причинами прослуховування таких звуків опитані вказали допомогу зі сном (53%), розслаблення (42%) і медитацію (31%). Цікаво, що 29% опитаних шукають звуки, які викликають у них почуття ностальгії. Джуді Хо зазначає, що звуки, які викликають ностальгію, допомагають згадати про простіший і радісніший час, нагадати про справи та захоплення, які колись приносили радість. Це дієвий метод для боротьби зі стресом.

А які звуки зазвичай слухаєте ви - і навіщо це робите? Розповідайте в коментарях!

2023-02-23 23:04:42