Microsoft відмовиться від Cortana в Windows уже цього року

Голосовий помічник не витримав конкуренції з ШІ.

Microsoft припинить підтримку Cortana у Windows наприкінці 2023 року. Однак після цього вона ще якийсь час буде доступна в Outlook Mobile, Microsoft Teams Mobile, Teams Display і Teams Room.

Зображення до статті згенеровано штучним інтелектом
Microsoft відмовиться від Cortana в Windows уже цього року

Великим сюрпризом це не стало. Під час конференції Build у травні Microsoft оголосила про свій новий інструмент зі штучним інтелектом Microsoft 365 Copilot, який пропишеться на панелі завдань. Він виконуватиме ті самі функції, що й голосовий помічник, і навіть більше, підкреслюють у компанії. Наприклад, переписувати тексти, ставити уточнювальні запитання і налаштовувати параметри комп'ютера.

Microsoft вперше представила Cortana в Windows 10 у 2015 році. За допомогою голосового помічника користувачі могли швидко встановлювати нагадування, відкривати застосунки, запитувати про погоду у своєму місті тощо.

Але цей проект, судячи з усього, не виправдав надій. Протягом кількох останніх років компанія поступово виводить цифрового асистента зі своїх продуктів. З виходом Windows 11 він втратив чільне місце на панелі завдань. Незабаром після цього зник із навушників Surface та інших фірмових пристроїв. А 2021 року припинилася підтримка застосунку Cortana для iOS і Android.

У корпорації зазначили, що проєкт більше не відповідає її стратегії в галузі штучного інтелекту. І рекомендували користувачам перейти на інші продукти, які використовують ШІ.

2023-06-03 10:30:49