Login Sign Up
Advert
Your ad spot
Reserve this exclusive slot for the selected period.
Buy advertising →
Telegram community logo - Креацентр "Планета Земля" — creacenter.org
Added 14 Jul 2024

Креацентр "Планета Земля" — creacenter.org

@CreacenterPlanetEarth
Number of subscribers: 1 045
Photos: 748
Videos: 443
Links: 1,720
Description:
Науковий креаціонізм: докази створення, Всесвітнього потопу, молодості Землі; спростування еволюції Дарвіна, Великого вибуху та мільйонів років; факти про динозаврів та багато іншого. Статті, книги, відео. Готуємо до відкриття музей. www.creacenter.org
Source

Креацентр "Планета Земля" — creacenter.org | Скат плямистий або плямистий орлиний скат (Aetobatus narinari) – хрящо...

Скат плямистий або плямистий орлиний скат (Aetobatus narinari) – хрящова риба родини орлякових скатів, Aetobatidae. Згідно з традиційними уявленнями, він мешкає в тропічних регіонах по усьому світу. Віддаючи перевагу теплій воді 24-27°C, вони зустрічаються в мілких прибережних водах біля коралових рифів та заток, на глибині до 80 метрів. Останнім часом на підставі генетичних і морфологічних даних істинний вид Aetobatus narinari обмежений Атлантичним океаном. Індо-Тихоокеанська популяція – Aetobatus ocellatus, а східно-тихоокеанська – Aetobatus laticeps. Цього ската можна впізнати за темною спинною поверхнею, вкритою білими плямами або кільцями. У плямистих орлиних скатів плоске дископодібне тіло, характерне плоске рило, схоже на качиний дзьоб. Їхні хвости довші, ніж у інших скатів, й можуть мати 2-6 отруйних шипів, розташованих за черевними плавцями. Дорослі скати-орляки можуть досягати 5 метрів у довжину; найбільші особини мають розмах крил до 3 метрів та масу 230 кілограмів. Скат харчується в основному двостулковими молюсками, крабами, рачками та іншою бентосною фауною. Вони також харчуються голкошкірими, багатощетинковими хробаками, креветками, восьминогами й деякими дрібними рибами, а іноді риють рилом в пошуках їжі в піску морського дна. Спеціалізована V-подібна структура розташування зубів допомагає йому дробити тверді мушлі молюсків.Скати яйцеживородні: яйця залишаються в самці й дитинчата вилуплюються всередині, харчуючись жовтковим мішком до появи на світ. Молодь виходить у вигляді мініатюрних копій батьків. Плямисті скати не становлять загрози для людей, оскільки вони полохливі й зазвичай уникають контактів з людьми. Але можуть проявляти поведінку, схожу на людську цікавість, що дає змогу дайверам спостерігати за ними. Цих скатів часто спостерігають вистрибуючими з води. На плямистого ската полюють найрізноманітніші акули, такі як тигрова акула, лимонна акула, акула-бик, акула-молот .В Червоній книзі МСОП ці скати перебувають в категорії «під загрозою зникнення».#КрасаБожогоТворінняСайт | Про креацентр | Підтримати | Facebook | Instagram | YouTube