Source
Креацентр "Планета Земля" — creacenter.org | Журавель японський (Grus japonensis) – великий східноазійський журавел...
128 Views/Reach
2024-10-22 16:15
Message №2576
Журавель японський (Grus japonensis) – великий східноазійський журавель, один з найрідкісніших журавлів у світі. Популяція птаха розділяється на мігруючу та осідлу. Навесні та влітку мігруючі популяції журавля гніздяться найчастіше на озері Ханка (Сибір, далекий схід Росії), на кордоні з Китаєм. Пізніше, восени, вони мігрують зграями на Корейський півострів та східно-центральний Китай, щоб провести зиму. Постійна популяція зустрічається на сході острова Хоккайдо, Японія. Цей вид гніздиться на водно-болотних угіддях, болотах й річках. На зимівлі середовище проживання – це рисові поля, трав'янисті й мулисті рівнини.Дорослі журавлі мають ділянку червоної голої шкіри на маківці, яка стає яскравішою в час шлюбного періоду. Загалом вони білосніжного кольору з чорними вторинними маховими перами, які створюють видимість чорного хвоста, коли птахи стоять зі складеними крилами, хоча хвостове пір'я біле. Цей вид належить до найбільших та найважчих журавлів, зазвичай досягаючи 158 см заввишки й 150 см завдовжки (від дзьоба до кінчика хвоста). Вага тіла може коливатися від 4,8 до 10,5 кг. Японський журавель всеїдний, хоча харчові вподобання до кінця не вивчені. Вони їдять як рис, петрушку, моркву, кукурудзу, жолуді, гречку, так і трави, ягоди й різноманітні водні рослини. Тваринний раціон складається з риби, земноводних, особливо саламандр, равликів, крабів, комах, дрібних рептилій, креветок, дрібних птахів та гризунів. Добова потреба в їжі дорослих журавлів становить 750 г.Японський журавель моногамний, зі стабільним зв'язком між парами й вважається, що вони спаровуються на все життя. В гнізді, зазвичай, можна знайти від одного до трьох яєць.Цей журавель – великий птах, тому в межах його зимівлі немає природних хижаків. Орлів, соколів, сов, лисиць, собак, вовків птах легко відлякує без особливих зусиль.Птах внесений до переліку видів, що перебувають під загрозою зникнення Міжнародним союзом охорони природи. Основними причинами називаються браконьєрство та втрата середовищ проживання.#КрасаБожогоТворінняСайт | Про креацентр | Підтримати | Facebook | Instagram | YouTube