Source
Креацентр "Планета Земля" — creacenter.org | Деревні кенгуру (Dendrolagus) – єдині кенгурові пристосовані до пересу...
213 Views/Reach
2026-01-13 13:03
Message №3052
Деревні кенгуру (Dendrolagus) – єдині кенгурові пристосовані до пересування по деревах. Населяють тропічні ліси Нової Гвінеї та північно-східної Австралії. Усі деревні кенгуру знаходяться під загрозою зникнення, через полювання та руйнування середовища існування. Налічують 14 видів у роді Dendrolagus. Їхній спосіб життя включає лазання та стрибки між деревами. Життю цих кенгуру майже ніхто не загрожує, окрім аметистового пітона, який також лазить і живе на деревах. Розміри тварини переважно коливаються в довжині від 50 до 90 см, та у вазі від 7 до 15 кг. Мають кілька адаптацій до свого способу життя. Порівняно з наземними кенгуру мають коротші але ширші задні лапи, м’які підошви, більший висячий хвіст, що забезпечує їм рівновагу на деревах. Пересування по землі здійснюється стрибками, як і у звичайних кенгуру. Повільні та незграбні на землі – на деревах сміливі та спритні. Основним раціоном деревного кенгуру є листя та плоди дерев.Відео: Media.Az, Рідкісний деревний кенгуру#КрасаБожогоТворіння