Повідомлення telegram каналу - @zakononline2019

Логотип телеграм спільноти - Судова Практика ZakonOnline (Верховний Суд та ЄСПЛ) 2021-10-22

Судова Практика ZakonOnline (Верховний Суд та ЄСПЛ)

Кількість підписників:
7535
Фото:
110 
Відео:
 
Посилання:
2230 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Найактуальніші правові позиції та судові рішення на ресурсі https://zakononline.com.ua https://www.facebook.com/ZakonOnline/ https://www.instagram.com/zakononline/

Канал Судова Практика ZakonOnline (Верховний Суд та ЄСПЛ) - @zakononline2019 - №1310

​​✍🏻СКЛАДЕННЯ ПРОТОКОЛУ ЗАТРИМАННЯ НЕ В МОМЕНТ ФАКТИЧНОГО ЗАТРИМАННЯ ОБВИНУВАЧЕНОГО НЕ СВІДЧИТЬ ПРО ПОРУШЕННЯ ОРГАНОМ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ ЙОГО ПРАВА НА ЗАХИСТ
⚖️Правова позиція ВС у справі № 127/8962/20
👨🏻‍⚖️Рішення ВС у справі № 127/8962/20 від 17.02.2022
У касаційній скарзі засуджений стверджував про порушення його права на захист, оскільки після його затримання на нього працівники поліції одягли кайданки і доставили до районного відділення поліції.
ККС ВС зазначив, що порушень права на захист обвинуваченого не було з огляду на наступне.
Згідно із ч.5 ст.208 КПК України в протоколі затримання, крім часу складання протоколу, має зазначатися місце, дата і точний час затримання відповідно до положень ст.209 цього Кодексу.
Факт затримання особи може встановлюватися не лише протоколом затримання, але й іншими доказами, а відомості, зазначені у протоколі, можуть бути спростовані або, навпаки, підтверджені іншими доказами.
Те, що протокол затримання було складено не в момент фактичного затримання обвинуваченого, а вже після його доставки до відділення поліції, не свідчить про порушення органом досудового розслідування права на захист затриманого та вимог КПК України, оскільки положення ст. 208 КПК України не вимагають складання протоколу затримання негайно, в ході затримання. Такий протокол має бути складений, як тільки це стане практично можливим.
Чи було порушено право затриманого на захист?
ZakonOnline - швидкий пошук судової практики
#Кримінальний_процес #правова_позиція
1200
22-08-12 11:00