Повідомлення telegram каналу - @whisky_without_cola

Логотип телеграм спільноти - Віскі без Коли 2023-10-06

Віскі без Коли

Кількість підписників:
3134
Фото:
446 
Відео:
20 
Посилання:
66 
Категорії:
Для дорослих | Їжа та кулінарія
Опис:
Привіт! Це мій особистий канал поціновувача міцних алкогольних напоїв. Поради по вибору - на основі власного досвіду Порівняння віскі, бурбона, інколи інших напоїв. Хто я? Звичайний громадянин України - не естет, не дегустатор. Вживайте відповідально

Канал Віскі без коли - @whisky_without_cola - №524

Aerstone Sea Cask
👀 Стою на асфальті в лижі я взутий, або лижі не їдуть або ... какого хрєна вони простий лоуленд назвали "Sea cask". Тут від моря тільки назва.
🎓 Цікаві факти. Продукт William Grant and Sons, які також виробляють Glenfiddich, Balvenie і Monkey Shoulder. Він був запущений у Великобританії в 2018 році разом з Aerstone Land Cask.
💵 Вартість - 1089 грн
🥃 Упаковка: картонна туба і доволі "классична" пляшка.
Колір: солом'яний
👃 Аромат: простий, не інтенсивний, доволі благородний, все ж таки десятка (нема кусючості NAS релізів), але при цьому доволі нудний/простий. Фрукутовий яблуко-абрикос, вершкова медовість, доволі "зелений" (є приємна свіжість, щось типу парфумованості та зеленої трави), трошки легкого дерева та відгуки табачного аромату.
👅 Смак: медово фруктовий з цитрусом і бісквітом. Мабуть є трішки соленості, про яку написано на коробці, але доволі дивна і якась мінлива, готовий припустити, що я просто прочитав про це і знайшов темну кішку в темній кімнаті, причому кішки там і не було.
🫦 Посмак: доволі короткий, з деревом, кислинкою цедри та перцем. Якщо я вже порівнював з NAS релізами, то аромат не схожий на NAS, а ось посмак навпаки дуже схожий на щось насівське. І він не гармонує зі смаком і ароматом.
⚖️ Порівняння: Talisker Skye, обрав тому що він теж "Maded by the Sea". Аромат - явно торфяний, насиченіший з приємною фруктовою/сухофруктною складовою (фрукти важчі та інтенсивніші) і тут є сіль та йод, я розумію чому це "зроблено морем". По смаку торфяно солений (так, тут сіль відчувається без підказок на етикетці), з димом і сухофруктами. Посмак довший, енергійніший, хоча агресивніший, маю визнати. Як результат, Talisker Skye хоч і залишається неваловим NAS релізом - для мене перемагає цю десятку.
❗️ Висновок: я не очікував багато, тож розчарування в мене нема, але і якихось супер приємних відчуттів не дуже. Із плюсів - це доволі стриманий, питкий, "щільно зібраний" віскі, він не викликає негативу. Він не відчувається на 10-років, так, він не зовсім молодий але десятка це вже якийсь початковий "цікавий" вік. В цьому релізі цікавості нема, доволі простенько.
Чи візьму собі: ні, це доволі простий прохідний віскі, який непогано спробувати, але якогось сильного бажання скуштувати більше одного разу в мене немає.
Зображення до поточного посту у каналі "Віскі без коли" - @whisky_without_cola
Зображення до поточного посту у каналі "Віскі без коли" - @whisky_without_cola
Зображення до поточного посту у каналі "Віскі без коли" - @whisky_without_cola
5100
24-08-17 09:46