Повідомлення telegram каналу - @vinblog2

Логотип телеграм спільноти - Вінницький блог N2 2021-06-17

Вінницький блог N2

Кількість підписників:
1095
Фото:
210 
Відео:
Посилання:
204 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Іронічно про Вінницю

Канал Вінницький блог N 2 - @vinblog2 - №593

Заїхав по справам на Байкове кладовище в Києві.
Думаю, погуляю в тіньку, з бомжами квасу поп'ю, плюс ракєти до цієї точки якщо долетять, то зекономлю на логістікі.
Туда-сюда пройшовся, подивився на виставку мрамора з гранітом, аж бачу якась така могила елєгантна, що захотілося підійти поближче.
Значить, согласно новим традиціям мінімалізму, пам'ятника немає, а замість нього стоїть просто хрест. Якщо чесно, вартість землі на Байковому даже подорожче, ніж сотка в Агрономічному, я вже не кажу про П'ятничани, тому логічно предположить, шо у сім'ї просто не хватило грошей на пам'ятник.
Замість газону вибране більш сучасне рішення — зелений ковьор "під газон". Якщо бачили, на модних спортивних майданчиках такий використовують: недорого і не нада стригти. Під паласом, як водиться на тих же спортивних майданчиках, просипаний пісочок — скоріш за все, один і той же прораб обома об'єктами займався.
По периметру могили декоративний бур'ян як наче підкреслює простоту похованого. Теж практична штука — і озеленення, і стригти не треба, і по бюджету пройшло як ландшафтний дизайн в стилі лохт.
До хреста прикручена фотографія формату А4 з ефектом старіни. Вицвіла на сонці, підкреслює скорбь за людиною та економію на нормальному друці. Скоріш за все, це вже на похоронах онуки з дому виходили і роздрукували фотку на струйному прінтері, а по дорозі купили рамку в метро за 28 гривень.
Все б наче нічого — звичайна собі елітна могила на Байковому...
Якби не ота зірочка на фоточці — Герой України. А потім ще сама фоточка. Молодьож може і не знає, але це могила Олександра Омельченка, фантастічєскі популярного в свій час мера Києва, який прорулював столицею аж 10 років.
Кєнтов було стільки, що аж гай шумів. Від бізнесменів до президентів, народна поддєржка на голосуваннях під 70%.
Тепер вийшло, що Омельченко помер. Ні тобі 100 доларів дать, аби якась бабка бур'ян стригла, ні піонів посадить, ні пісок прикрить тим ковром. Даже фотку не роздрукують нову!
–Віталя, у тебе шо прінтера в офісі немає? Все-таки другом колись називався.

691
23-07-05 19:14