Повідомлення telegram каналу - @viatrovych

Логотип телеграм спільноти - В’ятрович Viatrovych 2021-11-05

В’ятрович Viatrovych

Кількість підписників:
1679
Фото:
14 
Відео:
Посилання:
74 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Ми з України. Ми з виру історії. Спробую пояснити, що ви бачите нині, і роз’яснити причини, які криються у попередніх роках та століттях.

Канал В’ятрович Viatrovych - @viatrovych - №396

Добрий вечір, ми з України. Головне за день.
9 грудня
(English text below)
1. Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відмовився від щорічної зустрічі з Путіним після того, як очільник Росії пригрозив застосувати ядерну зброю у війні в Україні, - повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнаних осіб.
2. Росіяни завдали 4 ракетних та 9 авіаційних ударів, здійснили 25 обстрілів з РСЗВ. Зокрема, ударів зазнали Кривий Ріг і Запоріжжя.
3. Тривають важкі бої під Бахмутом, зокрема, українські війська відбивають ворожі атаки на село Кліщіївка.
4. На островах Дніпра на Херсонщині ведуться інтенсивні бойові дії. Російські десантники висадилися на острові Великий Потьомкін між Херсоном і Голою Пристанню, а українські десантники – на острові Білогрудий.
5. В Росії сталося дві великих пожежі – в Москві повністю згорів великий гіпермаркет, у Барнаулі пожеже охопила завод, що виробляє шини, в тому числі для військової техніки.
6. Під час отримання нагороди імені Буша-Тетчер за Свободу на Форумі Міжнародного демократичного союзу п’ятий президент України та лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко закликав західних союзників запроваджувати не годувати Росію грішми за енергоносії, а також дати Україні більше систем ППО, сучасні танки й винищувачі.
7. НАБУ і САП повідомили про підозру трьом заступникам одеського міського голови Геннадія Труханова. Їм інкримінують участь у злочинній організації.
8. Російські окупанти застосовують фізичні знущання над працівниками Запорізької АЕС, щоб домогтися "лояльності" до себе, повідомляє Енергоатом.
9. Парламент Болгарії вперше схвалив рішення про надання Україні військової та військово-технічної допомоги.
10. Служба безпеки оголосила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії московского патріархату, який займався антиукраїнською діяльністю.
11. В Москві суд засудив російського опозиціонера Іллю Яшина до 8,5 років ув’язнення за стрім про злочини російських окупантів у Бучі.
12. Уряд звільнив Володимира Тафтая з посади голови Державного космічного агентства.
13. США анонсували новий пакет оборонної допомоги Україні на 275 мільйонів доларів.
Слава Україні!

588
22-12-09 18:22