Повідомлення telegram каналу - @viatrovych

Логотип телеграм спільноти - В’ятрович Viatrovych 2021-11-05

В’ятрович Viatrovych

Кількість підписників:
1702
Фото:
14 
Відео:
Посилання:
74 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Ми з України. Ми з виру історії. Спробую пояснити, що ви бачите нині, і роз’яснити причини, які криються у попередніх роках та століттях.

Канал В’ятрович Viatrovych - @viatrovych - №415

Добрий вечір, ми з України. Головне за день.
27 грудня
1. Конституційний Суд визнав конституційним закон 2018 року, який зобов’язує церкву московського патріархату вказувати в назві приналежність до Росії.
2. Російські війська продовжують наступальні дії на Бахмутському й Авдіївському напрямках. Збройні сили України ведуть важкі бої на підступах до Кремінної.
3. За повідомленнями ЗМІ, внаслідок учорашнього удару по російській авіабазі в місті Енгельс загинули 17 росіян і пошкоджено 5 бомбардувальників. Росія передислокувала стратегічну авіацію на інші аеродроми.
4. В Україні не залишилося жодного органу влади, на який не впливає глава офісу президента Андрій Єрмак, - пише «Українська правда».
5. Спеціальна антикорупційна та Національне антикорупційне бюро України повідомили про підозру в недостовірному декларуванні народному депутату від "Слуги народу" Юрію Камельчуку. Це вже третя така підозра депутатам правлячої більшості за останній час.
6. Президент Вірменії Нікол Пашинян на зустрічі з Путіним висловив претензії у «бездіяльності» російських «миротворців», які не захистили Лачинський коридори між Вірменією і контрольованою вірменами частиною Нагірного Карабаху. Азербайджан перекрив коридор 12 грудня, а 13 грудня припинив постачання газу на неконтрольовану територію.
7. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що для миру в Україні необхідно, щоб США припинили постачати зброю Україні. МЗС України у відповідь заявило, що Орбан демонструє «патологічну зневагу до України та українського народу», а також відзначило, що поразка України призвела б до прямої загрози російської агресії для Угорщини.
8. Держава не продовжуватиме церкві московського патріархату оренду Успенського собору і Трапезної церкви Києво-Печерської Лаври, термін якої спливає 31 грудня.
Слава Україні!

563
22-12-27 17:32