Повідомлення telegram каналу - @universeinthepocket

Логотип телеграм спільноти - Всесвіт у кишені 2024-07-14

Всесвіт у кишені

Кількість підписників:
1792
Фото:
3080 
Відео:
561 
Посилання:
2170 
Категорія:
Пізнавальне
Опис:
🔥Найякісніший україномовний канал про Всесвіт! Цікаві факти, наукові відкриття та новітні досягнення у космічній області! Канал адмініструється товариством популяризаторів астрономії «Шлях до Всесвіту». Адміни: @Proto_star, @MasalovychNataliia

Канал Всесвіт у кишені - @universeinthepocket - №4360

🫡 Космічний інфрачервоний телескоп, на якому була відкрита одна з найяскравіших комет поточного століття, завершив свою місію.

Апарат NEOWISE (Near-Earth Object Wide-field Infrared Survey Explorer) був запущений у грудні 2009 року, і спочатку називався WISE. Основна задача сканування інфрачервоних джерел по всьому небу була розрахована на 7 місяців, і невдовзі після цього в апараті закінчився охолоджувач, такий необхідний інфрачервоному телескопу.
В NASA вирішили продовжити космічну місію, але вже під назвою NEOWISE та з іншою задачею - точні спостереження астероїдів та комет. З 2013 р. телескоп здебільшого відстежував та шукав нові навколоземні астероїди. Загалом з його допомогою було відкрито більше 300 нових астероїдів та 25 комет!

☄️ Але, звичайно, найбільшу популярність NEOWISE здобув завдяки відкриттю розкішної комети C/2020 F3 (NEOWISE), яскравою появою якої ми насолоджувалися влітку того ж року.
Вчора інженери NASA відправили апарату команду вимкнути передатчик, завершивши таким чином 16-річну космічну історію. Апарат не має власних двигунів для корекції орбіти. Очікується що він згорить в атмосфері до кінця 2024 р. Планується, що наступником NEOWISE у 2027 р. стане NEO Surveyor.
📷 David McColm
Всесвіт у кишені | Ми на Facebook
Зображення до поточного посту у каналі "Всесвіт у кишені" - @universeinthepocket
482
24-08-09 18:04