Повідомлення telegram каналу - @ukr_pravda

Логотип телеграм спільноти - УП. Кляті питання 2021-05-18

УП. Кляті питання

Кількість підписників:
22603
Фото:
101 
Відео:
Посилання:
3690 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційний канал інтернет-видання "Українська правда" Співпраця та зворотній зв'язок: @fedor_vasilievich Реклама: https://telegra.ph/Reklama-na-UP-Klyat%D1%96-pitannya-11-24 Чат каналу: https://t.me/ukr_pravda_chat Поставити питання: @UkrPravdaQuestionsBot

Канал УП. Кляті питання - @ukr_pravda - №3811

Шлях до геноциду, фашизм Путіна та відповідальність усіх росіян: Що нам розповів Тімоті Снайдер?
Минулого тижня записали коротке інтерв’ю з відомим істориком Тімоті Снайдером. Посилання на текст та відео тут, випишемо сюди кілька цитат:
Про те, чому Захід не визнав російські дії геноцидом: Звучить парадоксально, але люди уникають визнавати геноцид саме через те, що вони знають: так, це геноцид. Бо визнання цього факту вимагатиме від них дій і поставить питання про бездіяльність.
Про шлях росіян до геноциду: Ідея полягала в тому, щоб прийти до вас і вбити або депортувати найактивніших українців, і тоді щасливі українські селянські маси просто визнали би, що вони – росіяни. Росіяни справді вважали, що всі навколо хочуть бути росіянами. Але виявилося, що це не так. І коли план не спрацював, вони вирішили, що причина в тому, що вони вбили замало українців, треба більше і більше.
Про те, чому росіяни заперечували Голодомор: У них була місія довести, що Голодомор не був спрямований проти українців. Насправді, коли ви щось так активно заперечуєте, то ви напевно думаєте про це. Можливо, навіть думаєте про те, щоб зробити це знову.
Про те, як Путін використовує голод: Цього разу самим українцям голод не загрожує, але росіяни мають заручниками інші країни. Путін стає схожим на Сталіна та починає вирішувати, хто отримає їжу. Він каже африканцям: "Можливо, ви будете голодувати, а можливо, я дам вам їжу". Так він повторює використання голоду як інструменту війни.
Про геноцид щодо нацменшин в РФ: Москва цілеспрямовано посилає представників національних меншин вмирати в Україну. Так Путін хоче отримати білу Росію. А це саме по собі геноцидна ідея. Я вважаю, що це – ще один вимір геноциду.
Про колективну відповідальність росіян: Геноцид – це відповідальність кожного. Цей злочин – в ім'я вашого народу, до скоєння злочину залучено занадто багато людей, і підтримка геноциду є дуже поширеною. Колективна провина – це зовсім інше. На відміну від відповідальності, колективної провини не існує. Юридично вина має бути покладена на конкретну особу.
3100
23-09-13 10:14