Повідомлення telegram каналу - @ukr_pravda

Логотип телеграм спільноти - УП. Кляті питання 2021-05-18

УП. Кляті питання

Кількість підписників:
22603
Фото:
101 
Відео:
Посилання:
3690 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційний канал інтернет-видання "Українська правда" Співпраця та зворотній зв'язок: @fedor_vasilievich Реклама: https://telegra.ph/Reklama-na-UP-Klyat%D1%96-pitannya-11-24 Чат каналу: https://t.me/ukr_pravda_chat Поставити питання: @UkrPravdaQuestionsBot

Канал УП. Кляті питання - @ukr_pravda - №3787

Рештки імперії. Хто з політиків забере собі електорат ОПЗЖ?
Яку трансформацію переживають проросійські виборці в Україні? Які цінності вони мають тепер, після нападу Росії? Кому вони симпатизують? Хто з нових і старих політиків спробує захопити собі хоч маленький уламок політичної імперії Росії? З цими питаннями “Українська правда” звернулася до провідних українських соціологів. Деталі у тексті, а тут коротко:
1. Очевидно, що найбільшим вигодонабувачем цього "великого переходу" проросійського електорату стане президент Зеленський та його політсила. Ще у 2019 році маса виборців із так званої "проросійської" ніші пішла за Зеленським і з ним залишилася. І зараз перетік від заборонених партій до "СН" буде більш легким, бо цим виборцям простіше обрати "Слугу народу", ніж Порошенка чи Залужного.
2. Ніша, в якій зараз опинилась уся умовна "вата", на сьогоднішній день складає сумарно близько 5%. Це всі, за ким можуть "полювати" і Тимошенко, і Разумков, і Арестович. Саме до цих чинних чи потенційних політиків може відбутись перетік виборців із тих 5% рештків "проросійської імперії".
3. І боротьба за них уже йде. Саме тому ми вже зараз бачимо публічне позиціонування Тимошенко і Разумкова в питаннях легалізації медичного канабісу. Зайнята ними крайньо консервативна позиція якраз апелює до згаданих 5%. Як і спроби паразитувати на темах грошового забезпечення для військових, податків для підприємців чи "імпорту" електроенергії в часи локдаунів.
4. Після перемоги можлива кристалізація політиків, які будуть шукати якийсь "особливий шлях України" і пропонуватимуть "не прогинатися перед західними інституціями". Такого типу запит може отримати відгук у виборців "юго-востока". 
5. Окремо на півдні і сході, якраз в регіонах концентрації виборців Партії регіонів-ОПЗЖ, буде ще велике питання відбудови, яке може відкрити вікно для "господарників".
6. Поки що не видно якихось людей, які б системно працювали на проросійський електорат. Навіть Арестович не можна сказати, що працює на цю базу. Його заяви можуть резонувати і за рахунок російської мови, і за рахунок якогось широкого трактування ситуацій навколо російської культури. Але не більше. Є більш простий приклад – це умовний бізнесмен Поворознюк. Але ще велике питання, наскільки він буде заходити людям.
3200
23-08-01 13:36