Повідомлення telegram каналу - @ukr_pravda

Логотип телеграм спільноти - УП. Кляті питання 2021-05-18

УП. Кляті питання

Кількість підписників:
22603
Фото:
101 
Відео:
Посилання:
3690 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційний канал інтернет-видання "Українська правда" Співпраця та зворотній зв'язок: @fedor_vasilievich Реклама: https://telegra.ph/Reklama-na-UP-Klyat%D1%96-pitannya-11-24 Чат каналу: https://t.me/ukr_pravda_chat Поставити питання: @UkrPravdaQuestionsBot

Канал УП. Кляті питання - @ukr_pravda - №3785

Що нам розповів екскерівник ГУР Валерій Кондратюк?
В інтерв’ю УП колишній голова Служби зовнішньої розвідки Валерій Кондратюк детально розповідає про загрози ситуації на ЗАЕС, як Путін змінює стратегії через неможливість застосувати ядерну зброю та про бунт Пригожина. Тут текст, тут відео, тут коротко:

Про те, кого Росія вербувала у 2014-2022: Вони зазвичай намагалися завербувати політичне керівництво. Їх також цікавили такі галузі, як газ, нафта, електроенергія, природні ресурси. Там створювалися корупційні схеми, до яких росіяни безпосередньо долучали українське керівництво різних рівнів. А далі вже призначали або своїх, або довірених людей.
Про те, що стало тригером для Путіна: Мені здається, Путін очікував, що слабка вертикаль державної влади в Україні створить йому можливості для політичного реваншу. А коли Медведчука позбавили цих можливостей і конфіскували його медіаактиви, це вже була та червона лінія, такий тригер для Путіна. Росія готувалася до великої агресії, але, думаю, тригером стало те, що відбулося з Медведчуком.
Про вплив Каховської ГЕС на український контрнаступ: На мою думку, реального впливу це не спричинило. Хоч підготовку теракту вони провели завчасно, мені здається, що сам підрив дамби відбувся трохи раніше, ніж вони планували. Можливо, у зв'язку з якимось людським фактором це було пов'язано, або з чимось ще.
Про те, навіщо росіяни підірвали Каховську ГЕС: Відсутність можливості застосувати ядерну зброю Путін намагається замінити техногенними катастрофами. Це стратегія створення з нашої країни країни-інваліда, або країни з обмеженими можливостями.
Про те, навіщо росіянам знищувати ЗАЕС: Навіть якщо буде якийсь підрив, там не буде тієї хмари, якою було розповсюджено радіацію на тисячі кілометрів. І тому, мені здається, найбільша їхня задача сьогодні – зруйнувати цей цінний актив України. Тому що ЗАЕС має великий вплив на енергетичну систему України, і сама вартість цього активу – це приблизно $100 млрд.
Про те, чи є у України можливість повернути контроль над ЗАЕС: При будь-якому штурмі, а я знаю, що такі спроби Україною вже там відбувалися раніше, Путіну буде легше її взагалі знищити, ніж просто віддати. Взяти під контроль ЗАЕС можливо лише шляхом створення якогось котла.
Про заколот Пригожина: Росія начебто виглядає сильною поліцейською країною. Але ж бунт не був придушений. Він просто зупинений самим Пригожиним. Тобто всі ці речі в суспільстві досі існують. І це дає можливості стверджувати, що це лише перша частина. Сподіваюся, що буде друга частина.
3200
23-07-27 07:01