Повідомлення telegram каналу - @ukr_pravda

Логотип телеграм спільноти - УП. Кляті питання 2021-05-18

УП. Кляті питання

Кількість підписників:
22603
Фото:
101 
Відео:
Посилання:
3690 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційний канал інтернет-видання "Українська правда" Співпраця та зворотній зв'язок: @fedor_vasilievich Реклама: https://telegra.ph/Reklama-na-UP-Klyat%D1%96-pitannya-11-24 Чат каналу: https://t.me/ukr_pravda_chat Поставити питання: @UkrPravdaQuestionsBot

Канал УП. Кляті питання - @ukr_pravda - №3729

Вибори без політики. Кого підтримують українці після року великої війни?
Як може виглядати українська політика після перемоги, кому довіряють українці тепер та чи можлива поява партій волонтерів та військових у майбутньому, розбиралась “Українська правда”. Деталі у тексті, а тут кілька цитат:
1. Українці різко перестали асоціювати себе з власним селом/містом/регіоном, натомість ідентифікуючи себе з цілою країною.
2. Відбувся ріст довіри до всіх інституцій, які залучені до оборони країни. Довіра до ЗСУ завжди і так була висока, зараз вона майже 100%. Але за останній рік відчутно виросла довіра і до СБУ, і до Нацполіції.
3. В той же час, скажімо, прокуратура, яка асоціюється більше зі справедливістю, а не обороною, такого стрімкого росту довіри не має. Як і суди. Хоча навіть ці інституції отримали шанс, адже значно знизився рівень людей, які категорично не довіряють судам і прокуратурі.
4. Єдиною соціальною групою, на яку цей вибух довіри не поширився, залишились чиновники і… політичні партії. У розрізі персоналій зберігається такий же принцип: топкерівникам країни українці довіряють, політикам – ні.
5. Середовище "старої" політики переживає глибоку екзистенційну кризу. Головна її причина – незалученість більшості колишніх і нинішніх партійних діячів ні до влади, ні до армії, ні до волонтерських рухів. Єдиним винятком може слугувати Порошенко, чия активна медійна робота з висвітлення його ж меценатської допомоги армії забезпечує утримання ядерного електорату. Але поки що ніяк не переростає у збільшення рейтингу.
5300
23-03-19 14:23