Повідомлення telegram каналу - @uinp_gov

Логотип телеграм спільноти - Історія та пам'ять 2024-07-14

Історія та пам'ять

Кількість підписників:
2340
Фото:
1170 
Відео:
28 
Посилання:
715 
Категорія:
Пізнавальне
Опис:
Офіційний канал Українського інституту національної пам'яті

Канал Історія та пам'ять - @uinp_gov - №1916

#FightForUkraine
Євген Невинський був унікальним фахівцем у театрі ляльок. Чоловік займався цим видом мистецтва майже все життя.
Євген Невинський народився 1973 року у родині інженерів. З семи років займався у дитячому гуртку при театрі ляльок “Барвінок”. Згодом навчався на театральному факультеті Харківського національного університету мистецтв імені Івана Котляревського.
З 1998 року працював у Київському муніципальному академічному театрі ляльок. Першою п’єсою Євгена став “Маленький Мук” за мотивами казки Вільгельма Гауфа.
Окрім акторської майстерності, Євген Невинський також був конструктором театральних ляльок, створюючи персонажів для Київського муніципального академічного театру та Київського академічного театру лялько, а також для навчальних театрів Київської муніципальної академії естрадно-циркових мистецтв та Київського національного університету театру, кіно та телебаченні імені Івана Карпенка-Карого. В останньому протягом 12 років викладав технологію створення ляльок.
З початку повномасштабної війни пішов добровольцем до лав Сил оборони України. Служив у складі 118-ї окремої механізованої бригади. У липні 2023 року Євген Невинський зник безвісти на Запорізькому напрямку. Лише за рік, результати ДНК-експертизи змогли підтвердити загибель воїна та актора на фронті.
Зображення до поточного посту у каналі "Історія та пам'ять" - @uinp_gov
285
24-08-15 12:22