Повідомлення telegram каналу - @tendernya

Логотип телеграм спільноти - Тендерня 2021-06-01

Тендерня

Кількість підписників:
3312
Фото:
103 
Відео:
13 
Посилання:
353 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Телеграм-канал про публічні закупівлі від ДП «Прозорро» 🧑‍💻Сайт: https://prozorro.gov.ua/uk/ Ми у соціальних мережах: 🔹Facebook: facebook.com/prozorro.gov.ua 🔹Instargam: instagram.com/prozorro_official 🔹YouTube: youtube.com/@prozorrotv9868

Канал Тендерня - @tendernya - №450

🙌🏻На крок ближче до Європейського Союзу
Єврокомісія рекомендувала почати перемовини про вступ України до ЄС, адже наша держава виконала понад 90% необхідних кроків, наданих минулого року.
Про просування України в реформах йдеться у звіті Єврокомісії, де згадана й сфера публічних закупівель ➡️ https://bit.ly/3QRwn4x
Тож яких подальших змін від нас очікують у ЄС?
🔹Єврокомісія зауважує, що Україні необхідно відмовитися від фіксованої ваги критерію ціни, використовувати й інші нецінові критерії та запровадити обов’язковий критерій енергоефективності.
🔹Серед вимог є й відмова від обов’язкових електронних аукціонів. Йдеться саме про трираундовий аукціон на зниження ціни. Адже в ЄС він опціональний, тож замовник самостійно встановлює необхідність застосовувати аукціон.
🔹Також у звіті Єврокомісія звернула увагу на систему правового захисту та контролю в публічних закупівлях, тобто на Антимонопольний комітет, Державну аудиторську службу та Рахункову палату.
Детальніше в статті DOZORRO, які вже проаналізували запропоновані зміни ➡️ https://bit.ly/3swnQe3
2900
23-11-10 15:30