Повідомлення telegram каналу - @sebtomedia

Логотип телеграм спільноти - Sebto||Себто 2024-07-14

Sebto||Себто

Кількість підписників:
1715
Фото:
1490 
Відео:
61 
Посилання:
1090 
Категорія:
Пізнавальне
Опис:
Ми допомагаємо зрозуміти світ. Пояснюємо права людини, суспільство, політику та культуру. Наші соц. мережі та подкасти: www.sebto.media

Канал Sebto||Себто - @sebtomedia - №2083

Є пряма залежність від гендеру людини і ризику вчинення насильства над нею

🔴 З 1991 року більш як 120 тисяч українських чоловіків, жінок і дітей стали жертвами торгівлі людьми. Понад 2/3 з них — жінки.
🔴 Загалом у світі близько 40 мільйонів людей зараз перебувають у рабстві. З них 71% — жінки, а 1 з 4 постраждалих — дитина.
Як гендерні стереотипи впливають на цю статистику?
Кривдники часто діють під впливом суспільних норм та стереотипів, які визначають "правильні" ролі для чоловіків і жінок. Наприклад, у багатьох культурах вважається, що чоловіки повинні бути домінантними і контролювати жінок, які, своєю чергою, мають бути покірними та залежними. Ці стереотипи можуть виправдовувати агресію, кривдники вважають свої дії нормальними або навіть необхідними для підтримання "порядку" або "традицій": жіноче обрізання, «вбивства честі», викрадення наречених тощо.

Держава теж може бути кривдником, наприклад, у випадках, коли застосовує такі практики, як примусові аборти або стерилізації.
Як розпізнати гендерно зумовлене насильство? Які його наслідки для суспільства? Пояснюємо у новому відео:
📹 Дивитися на YouTube Sebto
517
24-08-08 12:12