Повідомлення telegram каналу - @sebtomedia

Логотип телеграм спільноти - Sebto||Себто 2024-07-14

Sebto||Себто

Кількість підписників:
1715
Фото:
1490 
Відео:
61 
Посилання:
1090 
Категорія:
Пізнавальне
Опис:
Ми допомагаємо зрозуміти світ. Пояснюємо права людини, суспільство, політику та культуру. Наші соц. мережі та подкасти: www.sebto.media

Канал Sebto||Себто - @sebtomedia - №2071

🧑‍⚕️ Штучний інтелект (ШІ) допомагає лікарям виявляти прихований ризик серцевого нападу. Нова технологія знаходить запалення в серці, які не видно на звичайному комп'ютерному томографі
Проєкт уже тестують у п'яти лікарнях Англії, і незабаром його можуть почати використовувати по всій країні.
🔎 Як це працює? Пацієнтів, які скаржаться на біль у грудях, відправляють на комп'ютерну томографію. Потім результати сканування аналізує Caristo Diagnostics CaRi-Heart AI.
Він шукає запалення в коронарних артеріях і бляшки, які можуть призвести до серцевого нападу, потім оцінюється навченими операторами для перевірки точності.
Дослідження показали, що запалення в коронарних артеріях значно підвищує ризик смерті від серцевих проблем протягом наступних 10 років. Завдяки ШІ лікарі можуть призначити лікування або порадити змінити спосіб життя, щоб запобігти серцевому нападу.
Дослідники сказали, що вони виявили, що якщо пацієнти мали запалення в коронарних артеріях, у них був у 20-30 разів вищий ризик смерті від серцевих проблем протягом наступних 10 років.
Ця технологія вже схвалена для використання в Європі та Австралії, і її також розглядають у США. Вона може стати важливим інструментом у боротьбі з серцевими захворюваннями. Очікується, що рішення про використання цієї технології в рамках системи охорони здоров’я, буде прийнято протягом кількох місяців.
Джерело: ВВС
467
24-08-06 14:14