Повідомлення telegram каналу - @rmtg_official

Логотип телеграм спільноти - Рогатинська міська територіальна громада 2021-11-22

Рогатинська міська територіальна громада

Кількість підписників:
2447
Фото:
4810 
Відео:
60 
Посилання:
275 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
ОФІЦІЙНИЙ телеграм-канал Рогатинської МТГ

Канал Рогатинська міська територіальна громада - @rmtg_official - №6198

ЛОТ НАШОГО АУКЦІОНУ - Бойовий тризуб «Лиса»
У його руках «танцює» наждачний папір, підготовляючи гладеньку основу під майбутній шедевр. Поряд - бензопила, яку відправила на фронт дружина, і стандартний набір: молоток, цвяхи, десятки гільз. Здавалося б, не такий набір «пасував» би для майстрування сувенірів. Втім, річ тут далеко не в інструментах, радше – в історії, вмілих руках та локації, де виготовляють тризуби.
А з’являються вони на світ в найгарячіших «точках» війни. Саме там наш земляк - військовий з позивним «Лис» після важких бойових завдань творить красу з дерева та патронів, що невдовзі стане лотом благодійного аукціону "Народжені вільними" з нагоди 840-річниці Рогатина.
Зауважимо, війна для старшого сержанта «Лиса» розпочалась ще задовго до повномасштабного вторгнення. Дев’ять років житель Рогатинської громади захищає нашу незалежність від окупанта. Нині у складі 10 –ої ОГШБ «Едельвейс» виконує бойові завдання на Донеччині.
Про свої роботи захисник розповідає: «На війні важливо знайти собі справу для душі, яка б розвантажувала емоційно. Для мене це – свого роду відпочинок, бо робота з деревом дуже заспокоює, відновлює внутрішньо. Звісно, якби були спеціальні інструменти, то зробив би ще серйозніші речі, а так назбирав гільз, дерево і вийшла непогана подяка для людей, які щоразу підтримують нас».
У розмові з нами воїн зауважує, що до російсько-української війни у 2014-му завжди любив майструвати руками та вирощувати щось на землі. Певний час займався облаштуванням дахів. А ось ідея тризубів з гільз виникла у нього раптово. Перший свій сувенір виготовив на Сході для волонтерів, як подяку за техніку, інші потрібні речі. На час розмови з нами з рук «Лиса» вже пішло у світ 15 чудових тризубів. Кожен з них вже історія, бо використані у сувенірі патрони - з поля важких боїв, які проходять «Едельвейси» на сході.
А лот, який демонструють на благодійному аукціоні, - військовий з позивним «Лис» подарував міському голові Сергію Насалику під час поїздки на фронт 7 лютого 2024. Це була його вдячність рідній Рогатинській громаді за підтримку.
Дізнавшись, що сувенір послужить ще й в корисній справі, воїн «Лис» дуже зрадів. Пообіцяв, додому привезе за добру справу ще один, не менш гарний.
#Благодійний_аукціон_ЗСУ_Рогатин #благодійнийаукціон #Рогатин

2100
24-08-08 07:04