Повідомлення telegram каналу - @mykprok

Логотип телеграм спільноти - Миколаївська обласна прокуратура 2021-11-25

Миколаївська обласна прокуратура

Кількість підписників:
1107
Фото:
2840 
Відео:
15 
Посилання:
780 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Офіційно про головні події та важливі новини щодо діяльності органів прокуратури Миколаївщини

Канал Миколаївська обласна прокуратура - @mykprok - №3769

🔹Прокуратура домоглася повернення у комунальну власність орендованої земельної ділянки разом із ставком
▪️Миколаївською окружною прокуратурою встановлено, що на території однієї з громад Миколаївського району знаходиться ставок площею водного дзеркала 12 га, який перебуває в занедбаному стані та майже пересохлий. Використовувася він недобросовісним орендарем без відповідного паспорту водного об’єкту та без сплати орендних платежів.
▪️Слід зазначити, що в Україні посухи повторюються кожні два – три роки, наслідком чого є опустелювання: площа сухої та дуже сухої зони збільшилася на 7 % і становить майже третину території. Наслідки військових дій призвели до посилення зазначених проблем. Як відомо, рф здійснено підрив Каховської ГЕС і повністю знищено Каховське водосховище, що було одним із шести найбільших водосховищ річки Дніпро та забезпечувало населення південних регіонів України водою для зрошення, водопостачання та рекреації.
▪️Вказане у своїй сукупності свідчить про реальну напружену ситуацію з водами на території країни, що погіршується внаслідок природних і антропогенних чинників. Захист вод потребує прикладання максимальних зусиль з боку як держави, так і суспільства, в тому числі шляхом забезпечення належного функціонування водних об’єктів, недопущення використання їх у спосіб, що може призвести до забруднення вод чи їх виснаження.
▪️Ураховуючи викладене, а також той факт, що уповноважений на захист інтересів громади орган бездіє, прокурор звернувся до господарського суду з позовом про дострокове розірвання договору оренди та повернення землі у комплексі з водним об’єктом у комунальну власність.
▪️Лише після втручання прокуратури та відкриття судом провадження у справі договір оренди розірвано, а земельну ділянку площею 21 га у комплексі з водним об’єктом повернуто відповідачем у комунальну власність, провадження у справі закрито.
Сайт🔁Facebok
602
24-10-03 07:22