Логотип телеграм спільноти - ББС Небесна Кара 54 ОМБр
Офіційний канал Батальйону Безпілотних Систем Небесна Кара, 54 ОМБр Наше гасло: "Зло - має бути покарано! Ворог - має бути знищений!" Приєднуйтесь до нас, підримуйте нас! Більше донатів - більше контенту! Дякуємо! Зворотній зв'язок: bbcnk54@gmail.com
Логотип телеграм спільноти - STERNENKO
Сергій Стерненко🇺🇦 Волонтерські картки: 4441114454997899 моно 5168745030910761 приват ❗️Не ведіться на шахраїв, нікому не пишу, не прошу гроші, поповнити рахунок чи щось купити. Усі збори на армію публічні. Російська мова у коментах заборонена.
Логотип телеграм спільноти - Bitcoin, інвестування, гроші - Лінивий CRYPTO інвестор
Підписуйся на канал Frontend Shinobi, щоб отримувати найсвіжіші техніки, поради та інструменти для веб-розробників. Хочеш бути в тренді? Хочеш створювати стильні сайти та веб-додатки? Тоді тобі точно сюди!
Логотип телеграм спільноти - Сергій Притула
Посилання на канал: https://t.me/serhiyprytula Мій фейсбук - https://www.facebook.com/serhiyprytula/ Інстаграм - https://www.instagram.com/siriy_ua/ Youtube - https://www.youtube.com/prytula БАЗА МОНО - https://base.monobank.ua/89gMbvnkrTu7sR

Повідомлення telegram каналу - @modernpantry

Логотип телеграм спільноти - Модерна Спіжарка 2021-12-15

Модерна Спіжарка

Кількість підписників:
3402
Фото:
7190 
Відео:
729 
Посилання:
4390 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Смачне з усього світу і трошки більше. Канал з новинами та історіями зі світу їжі.

Канал Модерна Спіжарка - @modernpantry - №9465

#ВласнаСпіжарочка #Michelin // Йшла сьогодні на базар і думала про їжу. Тобто - продовжувала додумувати якісь логічні пояснення, чому у нас настільки усі одержимі комфортною їжею і практично ворожо, з недовірою та скепсисом ставляться до усього, що є за її кордонами, особливо усе, що ближче до файндайнінгу. Узагальнений "мішлєн".
У мене є своя теорія, звичайно. Але я вирішила йти від зворотного.  
Маємо комфортну їжу. Вона знайома, затишна, звична.
Як, до прикладу, комфортний одяг.
Ми маємо одяг на кожен день: джинси, майки, кросівки чи сандалі.
Але, коли є нагода - ми вдягаємо костюм чи сукню, якусь спеціальну блузу  спідницю або сорочку, іноді навіть з краваткою чи метеликом. 
Або не вдягаємо. Але точно купуємо їх - задля слушної нагоди.
Паралель з їжею - очевидна.
Відвідини модного шефського закладу, ресторану з зіркою - не зовсім пересічна подія.
У мене, наприклад, в житті були такі випадки, що я їла у тризіркових ресторанах двічі за добу, але щоб піти у мішлєнівський отак запросто, у в'єтнамках, та ще й взяти їжу з собою - то тільки раз і то у Сингапурі, де Мішлєн дають торговцям вуличної їжі (і це теж класно! І розширює кордони!).
Ще можна оперувати такими паралелями: наш смак в одязі змінюється з роками. І не тільки під впливом моди чи трендів, а й від того, що відбуваються наші власні, особливі трансформації.
У дитинстві нас одягають дорослі, батьки. Це час, коли ми не безправні та не впливаємо на ці рішення. Те саме з їжею. Нам нав'язують страви, смакові комбінації, розклад, за яким ми харчуємось.
Але, дорослішаючи, ми починаємо казати: ні, я не буду вдягати цю рожеву курточку (хаха) чи ці жахливі чоботи. А ще кажемо: ні, я не їстиму цю огидну кашу чи парову котлету. Хоча... Кого я обманюю...
Якщо чесно, я більше ніколи в житті не з'їла манну кашу, як тільки досягла віку, коли змогла сказати їй тверде "ні!". 
Тож, з дорослішанням, нам відкривається цілий світ можливостей. Особливо зараз - коли кордонів не існує. Чому ж, так сміливо експериментуючи з одягом, кольором волосся та іншими тілесними модифікаціями, ми воліємо залишатись настільки консервативними у їжі? Чому тримаємось комфорту, а не досліджуємо панк, авангард, модернізм?
Як ви розумієте, я маю теорію. Але цікаво, що ви думаєте?
Що нас (українок та українців) тримає у полоні всюдисущих сирників, котлет з пюре та пасти з вершковим соусом?
410
23-07-31 14:04