Повідомлення telegram каналу - @kovbas_ka

Логотип телеграм спільноти - Ковбаса 2021-05-18

Ковбаса

Кількість підписників:
3579
Фото:
2370 
Відео:
959 
Посилання:
837 
Категорія:
Гумор та розваги
Опис:
Авангардний Журнал @Valvrey — співпраця/зворотний зв'язок. Реклама: @kovbaska_family

Канал Ковбаса. Періодичне видання - @kovbas_ka - №4338

🤖Штучний інтелект використовує воду, але для чого?
ChatGPT вимагає приблизно 2 літри води для обробки менше ніж 50 запитів. Ця вода використовується для охолодження дата-центрів, виробництва електроенергії та виготовлення мікросхем.
Минулого року дослідження показало, що чат-ботам зі штучним інтелектом потрібно близько 500 мілілітрів води, щоб виконати до 50 запитів. Проте нове дослідження Каліфорнійського університету в Ріверсайді (UCR) «Making AI Less Thirsty» показує, що GPT-3 фактично використовує приблизно 2 літри води.
Сяолі Рен👨🏻‍🏫, професор електротехніки та комп’ютерної інженерії в UCR, зазначив, що початковий розрахунок водного сліду базувався на даних від OpenAI під час розробки ChatGPT у 2020 році. Нові цифри, опубліковані у вересні в статті Microsoft, показують, що GPT-3 споживає в чотири рази більше енергії. «Це також означає, що ми маємо збільшити наш водний слід у чотири рази», — каже Рен. Не забуваємо, що вийшла GPT-4 котра набагато швидша⚡️ та розумніша, тому ці цифри не остаточні і близько.
Останні звіти про сталий розвиток від великих технологічних компаній показують, що зростання ШІ призводить до двозначного зростання споживання води: Google (17%), Microsoft (22,5%), Meta (17%). Всі ці компанії мають програми повернення води в природу та обіцяють повертати більше, ніж витрачають, починаючи з 2030 року.
Ось така правда життя: навіть ШІ використовує природні ресурси на постійній основі. Погано це чи добре - думайте самі. Головне, щоб це не переходило важливі межі і вода поверталася до природи. Що думаєте щодо цього?
814
24-10-21 04:30