Повідомлення telegram каналу - @exbchy

Логотип телеграм спільноти - Exaybachay 2024-01-28

Exaybachay

Кількість підписників:
354
Фото:
125 
Відео:
 
Посилання:
24 
Категорії:
Зображення та фото | Пізнавальне | Природа | Цитати | Гумор та розваги
Опис:
Так само, як і Екзибічі, який повернувся зі своїх мандрівок, ми вам розкажемо, що бачили і чули, а вірити чи ні -- це особиста справа кожного. Наш маніфест: https://shorturl.at/qrX25 Зв'язок: @mitcham Пам'яті Романа Сенченко та Юрія Волка старшого.

Канал Exaybachay - @exbchy - №167

Як з’явився слоган “Just Do It”?
Це трішки змінена остання фраза Гері Гілмора. Коли він стояв перед розстрільною командою, він крикнув: Let’s do it!
Гері був грабіжником та вбивцею. У 1976 році він пограбував та вбив робітника бензоколонки. Наступного дня ту саму долю спіткав працівник мотелю. Він вбив їх попри те, що вони виконали його накази. Коли він намагався здихатись свого пістолета, то випадково прострелив собі руку і лишив кров у гаражі. Хазяїн гаражу побачив кров і записав номер вантажівки Гілмора, подзвонивши у поліцію. Так його і затримали.
Гілмор відмовився від помилування, хоча його вмовляли це зробити. Одним з тих хто прохав був відомий музикант Джоні Кеш. Гілмор був розстріляний у 1977 році.
А далі почалалася медійна істерія та навіть з’явився “культ Гілмора”. Норман Мейлер видав роман “Пісня ката”, який отримав Пулітцеровську премію. Через три роки по книзі зняли художній фільм з Томі Лі Джонсом. Музиканти присвячували йому пісні. Пістолет з якого він застрелив двох людей був проданий на аукціоні з початковою ціною у мільйон доларів.
Апофеозом став слоган Nike у 1988 році. Ось що казав автор слогана, Ден Вайден: “Я згадав людину з Портленду (місто де з’явився Nike), якого засудили до розстрілу за вбивство. І коли його спитали наостанок, що він хоче сказати, він відповів: Let’s do it! А я лише замінив на Just do it!”
Сьогодні ця фраза одна з найдорожчих та узнаваних у всьому світі.
#такі_справи

Зображення до поточного посту у каналі "Exaybachay" - @exbchy
281
24-08-01 08:51