Повідомлення telegram каналу - @cxemu

Логотип телеграм спільноти - Схеми 2022-02-18

Схеми

Кількість підписників:
17050
Фото:
1480 
Відео:
238 
Посилання:
2970 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Програма журналістських розслідувань Радіо Свобода. З питань щодо каналу звертатися на пошту schemes.corruption@gmail.com

Канал Схеми - @cxemu - №4180

Депутатка Розенблат не задекларувала майна та доходів у Дубаї на 1 мільйон доларів
Депутатка Житомирської міськради та сестра головного фігуранта «бурштинової справи» Олена Розенблат протягом 5 років не декларувала елітну нерухомість в Обʼєднаних Арабських Еміратах на 600 тисяч доларів та дохід від оренди та продажу житла на 359 тисяч доларів – сукупно це 959 тисяч доларів або 27 мільйонів гривень за курсом, актуальним на час фінансових операцій.
«Схеми» виявили це завдяки витоку даних з дубайських державних реєстрів – #DubaiUnlocked.
Олена Розенблат – сестра екснардепа від партії «Блок Петра Порошенка» Борислава Розенблата. Він – фігурант кримінального провадження, у межах якого його обвинувачують у зловживанні впливом та отриманні хабарів на 280 тисяч доларів за сприяння іноземній компанії у видобутку бурштину в Україні.
Джерело «Схем», знайоме з матеріалами справи, на умовах анонімності повідомило, що під час накладання арештів на його майно Борислав Розенблат використовував свою сестру Олену для приховування активів – переписував на неї свої об’єкти нерухомості та компанії. Сам Розенблат усі обвинувачення на свою адресу відкинув.
Детально про незадекларовану дубайську нерухомість та доходи депутатки на 1 мільйон доларів – у новому матеріалі «Схем»
6800
24-10-10 14:20