Повідомлення telegram каналу - @cxemu

Логотип телеграм спільноти - Схеми 2022-02-18

Схеми

Кількість підписників:
17050
Фото:
1480 
Відео:
238 
Посилання:
2970 
Категорія:
Новини та ЗМІ
Опис:
Програма журналістських розслідувань Радіо Свобода. З питань щодо каналу звертатися на пошту schemes.corruption@gmail.com

Канал Схеми - @cxemu - №4151

Після розслідувань «Схем» і «УП» ексголові Дніпропетровщини Резніченку повідомили про підозру
НАБУ та САП повідомили про підозру ексголові Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентину Резніченку, його колишньому заступнику та екскерівникам департаментів за статтею про зловживання владою або службовим становищем.
Як йдеться у повідомленні НАБУ, детективи та прокурори «викрили масштабну оборудку у дорожній сфері, у результаті якої під час повномасштабного вторгнення рф державному бюджету заподіяно понад 286 мільйонів гривень збитків».
У списку підозрюваних, крім Резніченка, є керівник фірми-підрядника, що отримала рекордні бюджетні підряди на дороги за час повномасштабної війни, але наразі немає тодішньої співзасновиці фірми і, як встановили журналісти, близької особи Резніченка – Яни Хланти.
Кримінальне провадження було відкрито після публікації журналістських розслідувань «Схем» та «Української правди» про прямий зв’язок між тодішнім головою Дніпропетровської ОВА Валентином Резніченком і компанією, на яку обласна адміністрація з березня 2022-го року спрямувала півтора мільярда бюджетних гривень на відбудову доріг в області.
Зображення до поточного посту у каналі "Схеми" - @cxemu
9400
24-09-12 16:15